Bottom tilkoblings radiatorer

Mulige krets som forbinder radiatorene

At huset var varm, er det viktig å utvikle en varmekrets riktig. En av komponentene i sin effektivitet - for å koble radiatorer. Uansett støpejern, aluminium, bi-metall eller stål radiatorer skal du sette det er viktig å velge den riktige måten å koble dem.

Metoden for forbindelse av radiatoren påvirker dens varme

Den mengde varme som vil utstråle varme radiator, ikke minst avhengig av typen av oppvarmingssystemet og tilkoblingstype. Å velge det beste alternativet, må vi først forholde seg til det faktum hva slags varmesystem er og hvordan de skiller seg.

Single-rør varmesystem - mest økonomiske varianten i forhold til installasjonskostnader. Fordi det er denne type kabling er foretrukket i multi-etasjes bygninger, men i privat, er et slikt system langt fra uvanlig. Ved en slik ordning radiatorer som inngår i linjen i serie og kjølevæsken først passerer gjennom et varme skill, deretter inngang til den andre og så videre. siste radiator utgang er forbundet med inngangen til varmekjelen eller til stigerøret i høyhus.

EKSEMPEL rørsystem

Ulempen ved denne fremgangsmåte for kabling - den manglende evne til å justere varme radiatorer. Innstilling kontrolleren i noen av radiatorer, vil du justere resten av systemet. En annen betydelig ulempe - ulike temperaturer ved ulike kjølevæske radiator. De som er i nærheten av kjelen, varmet godt, noe som ytterligere - bli kaldere. Dette - en konsekvens av seriekobling av radiatorer.

To-rør varmesystem, karakterisert ved at den har to gjenger rørledning hvor - tilførsels- og retur. Hver radiator er forbundet til begge deler, det vil si, det viser seg at samtlige radiatorer koblet til systemet i parallell. Det er godt at inngangen til hver av dem får en kjølemiddeltemperatur. Det andre positive punkt - til hver av radiatortermostaten kan stille og bruke den til å endre mengden av varme som frigjør den.

En ulempe med et slikt system - antall rør i systemet lenger ledningsnett nesten fordoblet. Men systemet kan lett balansert.

Tradisjonelt radiatorer kastet vinduer, og dette er ingen tilfeldighet. Den oppadgående strøm av varm luft oppskåret, som kommer inn fra vinduer. Også varm luft varmer opp glasset, som hindrer det dannede kondensat på dem. Bare for dette formål er det nødvendig å varme vask opptar ikke mindre enn 70% av bredden av vindusåpningen. Bare fordi vinduet vil ikke dugger. Derfor kraft for valg av radiatorer, velge det slik at hele bredden på strå har minst en forhåndsbestemt verdi.

Hvordan å ordne radiatoren under vinduet

I tillegg må du riktig velge høyden på kjøleribbe og et sted å plassere den under vinduet. Det bør plasseres slik at avstanden til gulvet var i regionen på 8-12 cm under Hvis du utelater upraktisk å rydde opp, hvis vi heve over -. Feet blir kaldt. Også reguleres avstand til en terskel - det skal være 10-12 cm I dette tilfelle vil den varme luften runde fritt barriere -. Sill - og stiger langs glassruten.

Og sist avstand, noe som er nødvendig for å opprettholde når den er koblet radiatorer - avstanden til veggen. Det bør være 3-5 cm. I dette tilfellet langs bakveggen av kjøleribben vil stige oppdriften av varm luft, vil romoppvarming forbedre hastigheten.

Hvor godt vil sole radiatorer det kommer an på hvordan de flyter temperatur. Det er flere og mindre effektive alternativer.

Radiatorer med bunnforbindelser

Alle radiatorer har to typer tilkobling - side og lav. Siden den nedre koble eventuelle avvik kan ikke være. Det er bare to tilkoblinger - inngang og utgang. Følgelig, på den ene side til en radiator matet kjølevæske, på den annen side blir gitt.

Bunn forbindelse med radiatorer med et enkelt rør og to-rør varmesystem

Spesielt hvor du skal koble tilbudet, og hvor avkastningen er skrevet i installasjonsmanualen, som må være på lager.

Radiatorer med sideforbindelses

For en side tilkoblingsmuligheter er meget større, da den tur- og returledning kan være koblet til to rør, henholdsvis, de fire alternativer.

Alternativ №1. diagonal tilkobling

Denne forbindelsen radiatorer vurdere mest effektive, er det tatt som en standard, og det er hvordan produsentene opplever sin varme-enheter og data i i passet til varmekraft - for en slik foring. Alle andre typer tilkoblinger mindre effektivt overføre varme.

Diagonal forbindelse krets med to rør radiatorer og rørsystem

Dette er fordi den diagonale forbinder batteriet varme varmeoverføringsfluid tilføres til den øvre inngangs med en hånd, passerer gjennom radiatoren og kommer ut fra den motsatte nedre side.

Som navnet tilsier, tilkopling av rørledninger på den ene siden - mater, singlet linje - fra bunnen. Dette alternativet er nyttig når stigerøret passerer siden av ovnen, er det ofte i leiligheter, fordi det er denne typen tilkobling vanligvis råder. Når kjølemiddel tilføres fra bunnen, er dette skjema ikke er mye brukt - ikke særlig praktisk å ha røret.

Side tilkobling for to-rør og enkelt-rørsystem

Denne forbindelsen radiator oppvarmingseffektiviteten bare litt under - 2%. Men dette er bare hvis delene i radiatoren litt - ikke mer enn 10. I lengre batteri sin lengst fra kanten av går dårlig eller sole seg fortsatt kaldt. Panelovner for å løse problemene posere stream extensions - rør, som bringer kjøle lenger midten. Den samme anordning kan monteres i eller bimetall aluminium radiatorer, og dermed bedre varmeoverføring.

Alternativ №3. Lavere eller sadel tilkobling

Av alle sal tilkoblings radiatorer alternativer mest ineffektive. Tap beløpe seg til ca 12-14%. Imidlertid er dette alternativet det mest iøynefallende - rør er vanligvis lagt på gulvet eller under det, og på denne måten den mest optimale når det gjelder estetikk. Og at tapet ikke påvirker temperaturen i rommet, kan radiatoren ta litt kraftigere enn nødvendig.

Seat tilkoblings radiatorer

I systemer med naturlig sirkulasjon av denne typen tilkobling er ikke verdt å gjøre, men når tilstedeværelsen av pumpe det fungerer godt. I noen tilfeller, selv ikke verre side. Bare på noen strømningshastighet, virvelstrømmer, oppvarmes hele overflaten, stiger varme. Disse fenomener er ennå ikke fullt ut forstått, fordi for å forutsi oppførselen til kjølevæsken er ennå ikke mulig.

Nedre forbindelse radiator

Sedvanlig øye tilkoblingspaneler med overlappende side rør ikke klarer å møte den økende antall forbrukere. Jeg ønsker å se innsiden av rommene var perfekt, ryddig og stilig finish. For å løse dette problemet tillate radiatorer med bunnen tilkobling. Samtidig, sammen med oppnåelse av nøyaktig hva slags rom, og klarte å oppnå best mulig ytelse av varmesystemet, samt - å utvikle interessante strukturelle variasjoner.

Hva er en radiator med bunn tilkobling

Standard radiator, som er kjent for mange år med tekniske løsninger, er utstyrt med fire tilkoblingspunkter. Således kan tilførselsrøret er forsynt strengt side. De er vanskelig å skjule, for å skjule måtte bane veien for falske vegger og ty til andre triks.

I motsetning til den vanlige, de nedre hjørner av radiatoren tilkoblingsmidler tilførselsrørene bare to punkter på bunnen av panelet. I dette tilfellet:

 • Det er ingen begrensninger i kretsen i varmesystemet, kan brukes som en enkelt-rør eller to-rør;
 • Ved hjelp av tre-veis ventil, er det enkelt å tilveiebringe justering av temperaturen på batteriet;
 • FSringsrøret skjuler lett;
 • overlapping med de to rørsystem eller en tre-veis ventil med en ett-rør gjør det lett å koble panelet fra det generelle system for reparasjon eller utskifting uten å tømme og stoppe oppvarmingen av de andre rommene.

For å forbedre varmeoverføring og en mer behagelig tilførselsrør ventilen benyttes for å forbinde bunnen av radiatoren. Denne enkle innretning øker effektiviteten av varmesystemet til 20%, mens de utførelsesformer som har en horisontal og vertikal retning av undervannsrør. I dag, produsenter tilbyr mange alternativer for et slikt produkt.

Den attraktive radiatorer vertikal orientering

Hvis du ikke bruker en spesiell ventil, har bunn tilkobling av radiator en ulempe. Kjølemiddelet er fordelt over volumet er meget rask, sirkulasjonshastigheten er høy. Som et resultat, ved utgangen fra temperaturfallet er lite og det rom er gitt mindre varme enn det som oppnås ved anvendelse av, for eksempel, en diagonal forbindelseskretssiden. Men den plugg-inn fra bunnen radiatoren har ubestridelige fordeler:

 • overflateoppvarming er meget hurtig;
 • hele panelet har den samme temperatur.

Basert på disse fordelene, er det innført en ny teknikk: vertikale radiatorer. Dette panelet er stor høyde og forholdsvis liten bredde. Dette formatet gir en mye bedre plass i det indre av ovnen. Spesielt attraktivt ser vertikal varmeapparatet i bad og andre rom der det ikke er så mange åpne horisontal plass.

En av funksjonene til den klassiske typen blokk horisontal vegg - varmeutvikling slør. Etter tilkobling av kjølemiddeltilførselen og varmeelementet over bølge av varm luft. Monteres under vinduet, er batteriet ikke bare varmer opp rommet, men hindrer også inntrengning av kalde masser i rommet.

Vertikalt panel i mindre grad er i stand til å skape termisk slør. Derfor er det brukt der det er ingen vinduer. Dette kan være en skillevegg, utstikkende del av veggen i det indre. Spesielt attraktivt design ser skriver vertikalt snitt spare plass. For eksempel:

 • montert på overflaten av de rektangulære søyler, vertikale blokker gir god varmespredning, og vil ikke tar opp mye plass;
 • ved siden av den franske vindu full høyde veggen, vil vertikale radiatorer med bunn forbindelse være spesielt se bra ut, opptar minimalt med plass i brygga;
 • takket være stor høyde, kan enhetene drives som infrarøde emittere, skaper batteriet "vekst" person en ny følelse av komfort;
 • radiatorer rabatt alternativer som kan etterligne interiør, for eksempel, være utstyrt med et speil.

Funksjonelle fordeler av vertikale ovner er den samme som for horisontale paneler med nedre forbindelse. Bruker en spesiell ventil for å koble fra varmesystemet ventilen overlapping er innstilt for to-rørs-krets og den treveis - et enkelt rør.

For alle sine attraktive funksjoner, vertikale radiatorer med bunn forbindelse har flere ulemper. De er lav grad av konveksjon varmeeffekt - i stor høyde varm luft vekk fra taket, noe som skaper en nesten ubrukelig pute. I tillegg, på grunn av den store lengde av kjølemiddelstrømningskanaler er stor fare for tilstopping av luft plugger.

Hva er radiatorer bunnen tilkoblings

Den tekniske løsningen bunntilkoblings radiatorer har noen begrensninger. kjølemiddelsirkulasjon også ordning innebærer tilstedeværelse av en fast fordelingssone. Derfor er massen markedet rett og slett umulig å finne et snitt radiatorer med nedre koblingsskjema. Men du kan kjøpe:

 • nedre plate muligheter for tilkobling laget av aluminiumlegeringer. For sykehus og barnehager tilbyr spesielle alternativer med en glatt overflate gir enkel vedlikehold, for eksempel KERMI radiatoren;
 • av profilerte stålprodukter. Disse radiatorene er meget slitesterk, takket være en riflet overflate, de viser god varmeoverføring og er anbefalt for private hus og leiligheter.

Etter å øke antallet av seksjoner av varmeoverføringsenheten ikke er mulig, må varmesystemet legges slik at varmen i rommet var utstyrt med et antall paneler av radiatorer nedre forbindelse, i stedet for deres dimensjoner. Dette medfører noen begrensninger, hvis det var planlagt å installere varmeovner bare under karmer.

Problemet med mangel på muligheter Kjerne Mål manipulasjon motvirket av lavere styrkene i forbindelse ordninger. Stier tilførsel og utslipp av kjølevann, utført under gulvet, i gulvlistene eller påstøp - kan du plassere paneler på veggene, i alle praktisk beliggenhet. Det er mulig å skape interessante interiør løsninger og sikre en behagelig temperatur i rommet.

Hvordan sette opp og regulerte radiatorer

nedre forbindelse panel er installert på samme måte som andre løsninger med fast geometri. må du:

 • festet i respektive monteringsveggelementer i henhold til et bestemt skjema for en radiator modell;
 • legge panel og nøye kontrollere parametere i horisontal og vertikal installasjon;
 • koble kranen for å installere avstengning, om nødvendig - treveis ventil som forbinder bunnen av radiatoren.

Vognene rør sammenføyning og omhyggelig sikret. Hvis ventilen brukes til å forbinde bunnen, som tillater tilkobling av den nedre, bakre munnstykke, kan ruten være skjult i veggen spor eller slisser. I dette tilfelle er røret er forseglet med skum. For frigjøring av luft fra radiatoren nedre forbindelsen ved hjelp av velkjente teknikker og verktøy i form av nøtter Majewski.

Justering av romtemperaturen kan utføres på flere måter:

 1. Manuelt, ved hjelp av tre-veiskran eller en komplett nedstengning av en eller flere paneler.
 2. Med hjelp av termostatventilen.

En termostatventil kan være av forskjellige typer, med elektronisk innstilling av ønsket temperatur, mekanisk kontroll, selv - muligheten for å sette varmetilførselen programmer. Radiator nedre forbindelse er mer praktisk å bruke aksielle reguleringsventiler med termiske hodet, kan nesten enhver produsent av slikt utstyr plukke opp produktet modell, som vil bli optimalisert for å se og praktisk å bruke.

Bottom forbindelse radiatorer argumenter for og imot - som en konklusjon

Radiatorer med nedre forbindelse er meget praktisk. Når du bruker dem, kan du lett bli kvitt den åpne sirkulasjon av kjøle linjer, moderne ventiler forbedre oppvarming effektivitet, og rommet vil få en pen stil og attraktivt utseende.

Ulempene er den type panelradiatorer nedre forbindelse. Klimaet i rommet for å gi mer komplisert hvis det ikke er nok plass til å huse varmeoverføringsenhetene. I tillegg er det plass for montering bunn - litt. Det må være installert for den nedre radiatorventil tilkobling, ventil, hvis du vil ha og temperaturkontroll - plass kreves mer og mer. Men rasjonell planlegging er lett å kompensere for ulempene ved å installere paneler laget og nøye planlagt varmesystem.

Forbindelse med den nedre radiator podvodkoj

Det er flere måter å koble til radiatoroppvarmingssystemer - er lavere, ensidig og diagonalen. De skiller seg i arrangementet innløps- og utløpsrørene, så vel som dens termiske virkningsgrad. Bruke bygge radiatorer med bunn-tilkobling, blir nødt til å godta en beskjeden reduksjon av varme. Men svar får vi nesten fullstendig fravær av synlige varmerør.

I denne gjennomgangen vil vi diskutere:

 • spesielt ca. radiator forbindelse med bunnforing;
 • om de typer av varmebatterier;
 • av ledningsnett plan;
 • på monterings funksjoner.

Vi forteller deg også om fordelene ved den nedre liner blant andre måter å koble til.

Funksjoner som forbinder den nedre forlengelsesrørstrengen

Varmesystemer i private hjem som er drevet av enkelt rør og to rør system. Hver av disse ordningene har sine fordeler og ulemper, som vi skal snakke i rammen av denne anmeldelsen. Som for radiatoren, da de kan kobles til varmesystemet på følgende måter:

 • ensidig forbindelse - innløps- og utløpsrørene er anordnet side;
 • diagonal forbindelse - tilførselsrøret som ligger i den øvre del på den ene side, mens de nedover ragende - nederst fra den andre siden;
 • nedre forbindelses - innløps- og utløpsrør er anordnet i den nedre del, på en eller begge sider.

Lateral, diagonal og nedre forbindelse.

Single-side makt er oftest brukt i multi-etasjes bygninger. Varmeoverføringsvæske ned fra loftet ned, konsekvent passerer leiligheten - de to går hånd i hånd stigerør. Naturligvis, de mest aktuelle her vil være bare en side-tilkobling. Som for diagonal metoden, er det brukt i bygninger av alle typer, som i høyhus, og i private husholdninger. Diagonal forbindelse gir en forholdsvis jevn fordeling av varmeoverføringsmediet og maksimal varmeoverføring.

Som for bunnforing, kan det ikke skilte med høy emissivitet, men er kjennetegnet ved en redusert strømningsmotstand. Hvorfor da trenger lavere eyeliner, hvis det reduserer varmeeffekt? Saken er at en slik metode gjør det mulig å skjule forbindelsesrør i gulvet eller i vegger. I dette tilfellet, blir innløps- og utløpsrøret som befinner seg på bunnen av hver radiator, med den høyre og venstre side.

Det er også batterier i hvilke hull for tilkobling av varmerørene er anordnet ved siden av hverandre. For monteringen trenger node nedre radiator forbindelse. Den omfatter miniatyrkuleventiler, slik at for å regulere kjølemiddelstrømmen eller fullstendig blokkere dens strømning. Det er noder for ett rør og to rør varmesystemer. Den førstnevnte omfatter en innebygd bypass, for å kompensere for tapet av varme for å danne et skjema "fra Leningrad".

Node nedre radiator forbindelse gjør det mulig å foreta dokkprosesselementer i oppvarmingssystemet lettere og forenkler fjerning av batteriet for senere reparasjon. I tillegg, blir forbindelsen som kompakte og miniatyr. Dersom røret ut av veggen, bruker de L-formede komponenter.

Følgende typer radiatorer med bunn forbindelse:

Den største andelen av markedet okkupert av stål panel radiatorer. Innløps- og utløpsrørene ligger oftere med en hånd på dem. Også, det er modeller, når rørene er fra forskjellige sider - venstre og høyre. Stål batterier er preget av høy varmespredning og brukervennlighet - lett å ta vare på dem.

Hvis varmesystemet for å tilfredsstille strengere krav til design, bør du ta hensyn til de stålrør modeller med bunnen tilkobling. De er karakterisert ved et godt utseende og er godt egnet for installasjon i et hvilket som helst miljø. Noen av dem ligner i utseende den klassiske støpejerns batteri, i motsetning til sine mer avanserte tekniske funksjoner.

Vertikale rørformede radiatorer

Rørformede radiatorer vertikale til nedre ledningene ser bra ut i bad, trapperom, i trange rom, samt røykere med panoramavinduer (i dette tilfellet de er plassert på sidene av vinduene). Hvis du skal installere vertikale paneler, være forberedt på høye kostnader - de er høyt verdsatt. Men ser helt fint.

Bimetall radiatorer med nedre forbindelse har den samme struktur med aluminiumsplater. Som tilfellet er med stål modeller, opprettes forbindelsen fra bunnen og sidene eller bunnen og på den ene side (ved å koble noder). Varmespredning i disse batteriene er noe lavere enn stål modeller, men det hindrer ikke å installere dem i områder der du vil skjule varmerørene i vegger eller gulv.

Hva slags batterier er best brukt i varmesystemer, hvor den nedre eyeliner er brukt? Preference bør gis til modellene aluminium og stål, siden de har den høyeste emisjons. de også få i verdi. Som for støpejern batterier, som også kan være koblet i kretsen med den nedre ledninger, har de ikke en høy emissivitet.

Bruken av bimetall radiatorer med bunnen liner i private hjem er ikke berettiget. De er egnet for industrielle og kontorbygg, samt for multi-etasjes bygninger knyttet til sentralisert kjele. Her er det en høytrykkskjølevæske, noen ganger er det hamring. Derfor er det nødvendig Bimetall radiatorer, motstandsdyktig mot øket trykk og andre problemer. I private hjem, koblet til en frittstående system, vil installasjonen av bimetall radiatorer føre til en praktisk talt ubrukelig utgifter.

Koblingsskjema radiatorer med bunnforing

I én-rørsystemer med nedre forbindelse, anbefales bruk av sirkulasjonspumpen for å sikre god sirkulasjon av kjølemidlet.

Som vi har sagt, kan varmesystemet være monotube og twin-tube. I ett rørsystemer, føres varmemediet i rekkefølge gjennom alle installerte radiatorene i huset, etter hvert som gir dem deres varme. For å kompensere for varmetapet, tur- og returrørene sammenvevd duk ( "Leningradka" ordningen). I tillegg er varmesystemet sirkulasjonspumper installert, og gir mer intens strøm av kjølemiddel radiatorer.

De rør varmesystemer er nødvendig for å redusere strømningsmotstanden. Dette oppnås gjennom bruk av større diameter rør, så vel som gjennom anvendelse av radiatorer til den nedre kopling. Som et resultat, strømmer kjølevæske gjennom batteriet er nesten en rett linje, uten å miste hodet. Dessuten gjør den forbindelse å spare litt på rør og andre materialer.

Bunn tilkobling til et to-rørs-system gjør det mulig å oppnå en mer effektiv fordeling av varmen. Seg to-rørs system kan redusere varmetapet, som bidrar til jevn fordeling av kjølemiddel for alle radiatorer. Som for radiatoren, da de er koblet til hverandre i parallell, i stedet for sekvensielt. I to-rør-systemer benyttet diagonal eller lavere eyeliner, men hvis det er en hensikt å skjule rør i gulvet tillot bruk av mer skjult bunnforing.

Bruke bunnen tilkobling i to-rørs varmesystem bare kan rettferdiggjøres i tilfelle når du ønsker å skjule varmerørene.

Hva får vi ved å bruke radiatorer med bunnen liner i en to-rør system?

 • Jevn oppvarming av alle rom (i en-rørsystemer i bakrommet er litt kjøligere).
 • Ingen synlige varmerør - de vil være skjult i vegger eller gulv.
 • Stand til raskt å fjerne radiatorer for deres reparasjon.

Således vil bruken av radiatorer med bunnforing som en del av et to-rørs varmesystem øke oppvarmingseffektiviteten av oppvarmingssystemet, og for å få mest mulig usynlig.

Monterings radiatorer med bunnforbindelser

For å kunne montere den radiator med nedre forbindelse, tilsettes de følgende komponentene som trengs:

 • Innleiret i veggene i oppvarmingsrøret;
 • radiatorer valgt modell;
 • koblingsknutepunktene for radiatorer med nedre liner (om nødvendig).

Det ser best batteri koblet til rørene, skjult i gulvet.

Nodene er valgt basert på plasseringen av rørene. Hvis de er i gulvet, blir vanligvis valgt noder (de er noe lik en liten kikkert). Dersom rørene er i veggene, anvende L-formede komponenter. Du har tenkt å legge rørsystemer? Ikke glem å forsikre deg om at du har valgt å koble nodene i by-pass med innebygd reguleringsventiler.

Neste er installasjon av radiatorer. De er festet på gipsvegger, blant annet på dekorert. Det er nødvendig å markere steder av monteringsfestemidler, gitt plasseringen av innløps- og utløpsrørene, dimensjoner og størrelsen på batteriene seg koble noder. Riktig installasjon er kontrollert av en bygning nivå - radiatorer må henge horisontalt. Det er også nødvendig for å sikre samsvar med avstandene til vinduskarmer, vegger og gulv (som alle er beregnet på trinnet med å utforme huset).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

33 − 31 =