Blinds av bygningen

Persienner rundt bygninger

Et av de siste stadiene av byggingen av en hvilken som helst bygning er enheten til blindeområdet. Dette er ikke bare en måte å beskytte strukturen på fra regnvann, men grunnlaget for nedbør, men også et viktig element i forbedringen av det tilstøtende territoriet. Vanligvis begynner apparatglassene etter ferdigstillingen av fasaden eller etter at sokkelen er ferdig.

For at scenen skal kunne rettferdiggjøre hovedformålet, må den være laget av vanntett materiale i samsvar med visse regler. Korrekt ordningen gir en reduksjon av belastningen på vanntettingen av den underjordiske delen av bygningen og forlener dermed levetiden, så det er ikke verdt å sette den av i lang tid.

Enhver fortau krever forbehandling av jorda. Uansett hvilket materiale den skal dekke, må jorden rengjøres av det vegetative laget og omhyggelig komprimeres. Dette er spesielt viktig for et hus bygget på klippefjell.

Enheten til det blinde området av huset omfatter anordningen av et underlag og en dekk. Det underliggende laget (for det du kan bruke sand, leire, screening, lite grus) er nødvendig for å skape en jevn, komprimert base for etterfølgende beleggbelegg. Typen av det underliggende laget er valgt avhengig av typen av det øvre materialet. Tykkelsen på laget er vanligvis 20 cm. For belegging, betong, liten brosteinsbelegg, asfalt, belegningsplater brukes.

Riktig blindeområde rundt huset

I grøften rundt huset blir sand strømmet og forsiktig rammet eller strømmet med vann for å forsegle. Over sanden helles grus, grus eller ødelagte murstein. Denne puten er nødvendig for filtrering av fuktighet, som kan trenge gjennom kapillærene i det øvre laget og, fryser, ødelegge blinde. Vær oppmerksom på at konstruksjonsruskene for puten ikke kan brukes. Ved høyt grunnvann mellom et lag av steinfraksjoner og sand er det nødvendig å legge geotekstiler, som vil beskytte mot silting.

Neste trinn er enheten av den valgte typen belegg. Dybden på grøften bør beregnes på forhånd, slik at topplaget ikke er for tynt. En avtakbar forskaling er montert langs ytre kant langs grøften. I stedet for forskaling kan du installere en kantsten. Hvis det er planlagt å legge en betongbelegg, er det først nødvendig å lage deformasjonstemperatur sømmer, som vil beskytte betongdekselet fra ødeleggelse av frostig vinter. Deformasjonssømmer er lamellene plassert på kanten over blindeområdet med et trinn på ikke mer enn 3 m. Reiki behandlet med bitumen. Deres øvre overflate skal være på samme nivå med betongens toppflate, med tanke på dets skråning. Deretter legges betongen, lamellene tjener som beacons, hvorved den er utjevnet. Klar fuktig blind område er strøket med sement, og deretter glattet med en trowel og dekket med en våt klut. Innen en uke holdes betongen i denne tilstanden, med jevne mellomrom vanning for å sikre at stoffet alltid er vått. En uke senere er enheten av blindområdet helt ferdig.

Når du bygger et blindeområde, bør følgende regler overholdes:

1. At vannet ble fjernet fra huset, ligger blindeområdet med en skråning fra bygningen. Helling skal være minst 2%. Og selv om det er praktisk talt usynlig, garanterer det likevel fjerning av vann fra basen.

2. Mellom blinde og veggen er det igjen et gap for å beskytte veggene mot skade under nedfallet. Kompensasjonssøm er fylt med utvidet polystyren, sand, polyuretanforseglingsmiddel. Noen ganger er to lag med takmateriale tilstrekkelig.

3. På blindområdets omkrets graver du riller for drenering eller legger spesielle renner som ser mye mer estetisk ut.

4. Blindens bredde antas å være 20 cm bredere enn fremspringet av taket til bakken, men ikke mindre enn 60 cm.

Hvis enheten ikke overholder disse reglene, vil det dessverre svært snart bli konsekvenser: sprekker, sjetonger, ødeleggelse av enkelte områder, som vil påvirke driftsforholdene til bygningen negativt. Selve betydningen av funksjonen som utføres av blindeområdet, tar en ansvarlig holdning til utformingen.

Typer og formål med blindt område rundt huset

Når du bygger ditt eget hus, er det viktig å ikke gå glipp av de minste detaljene som kan påvirke sikkerheten i drift og strukturens holdbarhet. Ikke en ekspert, noe element kan virke ubetydelig, men hvis du studerer spørsmålet mer nøye, uten det, vil bygningen føre til mange problemer under drift. En av disse usynlige forsvarerne av strukturen er det blinde området rundt huset.

Det blinde området av huset er en bred stripe langs omkretsen. Designet skal være laget av sterke materialer som er i stand til å tåle lasten av menneskelig vekt og ikke bli ødelagt når de blir utsatt for ugunstige værforhold. Utformingen av blindeområdet er ganske enkelt, det er mulig å takle enheten selvstendig.

Utformingen av blindeområdet er en bred stripe rundt huset, og beskytter den mot fuktighet

Dette bygningselementet utfører flere funksjoner, men var opprinnelig beregnet for bare en - den viktigste. Blindområdet rundt huset er nødvendig for å løse følgende oppgaver:

Funksjoner for å utføre blindområdet

 1. Skape arkitektonisk utseende av bygningen. Designet gir fasaden en fullstendig overflate, og ved bruk av dekorative materialer kan den bli dekorert.
 2. Byggingen av en gågate rundt en bolig- eller administrasjonsbygning. Konstruksjonen er bygget av sterke materialer som er motstandsdyktige mot stress og ytre påvirkninger. Å vandre rundt på huset på bakken kan være ubehagelig, fordi i høst- eller vårperioden er jorda veldig mettet med vann og slyngel vises. På dette tidspunktet er det blinde området - et uunnværlig element. Stien lar deg flytte rundt omkretsen av huset uten alvorlig uleilighet. Det er viktig å ta vare når du går på blinde om vinteren, når snø eller is kan falle fra taket.
 3. Vanntetting av fundamentet. Dette er hovedformålet med blindeområdet. For byggestøttens konstruksjoner er det flere grader av beskyttelse mot ulike typer fuktighet. Fra grunnvannet er fundamentet beskyttet av vertikal vanntetting og dreneringssystem. For å redusere belastningen på disse typer vanntetting, forhindrer innføringen i bakken i nærheten av bygningen av regn og smeltevann. Denne funksjonen antas av blindeområdet.
 4. Oppvarmende fundament. Hvis de bærende konstruksjonene til huset ligger over dybden av frysing, for å forhindre kreftene i frostheving, er det nødvendig å utføre isolasjon. En varm konstruksjon beskytter jorda mot frysing.

Ordning om vanntett blindområde

Når det gjelder det ovennevnte spørsmålet, hvorfor trenger vi et blindt område, vi kan svare: for vanntetting. Men dette forhindrer henne ikke i å utføre tilleggsfunksjoner. Hvis du kan komme sammen uten en sti rundt huset, og fasadenes ufullstendighet ikke vil føre til ødeleggelse, vil den utilstrekkelige vanntetting av fundamentet føre til beklagelige konsekvenser, som inkluderer:

 • flom kjellere, sosler og tekniske underfelter;
 • dannelse av mugg og råte, noe som resulterer ikke bare i skader på bærende konstruksjoner, men også kan føre til en rekke alvorlige sykdommer i mennesker (verste brudd av inneklima bære barn, eldre og de som har helseproblemer);
 • brudd på innvendig etterbehandling av lokaler i kjelleren, ekstra kostnader for reparasjon (med mindre problemet med vanntetting er eliminert, reparasjon vil være en systematisk øvelse);
 • vann fører til ødeleggelse av husets støtter, deres bæreevne reduseres, sannsynligheten for sprekker, krymping og deformasjon økes;
 • Hvis grunnvannet har aggressive stoffer i sammensetningen, øker faren for fundamentet flere ganger.

Derfor kan vi konkludere: det er lettere å bruke små midler i byggingen enn å eliminere problemet senere.

I tillegg krever installasjonen ikke høye lønnskostnader og kan utføres uavhengig.

Før enheten er det viktig å lese den regulatoriske dokumentasjonen om problemet. For å kunne utføre funksjonen, må strukturen svare til to parametere:

 • bredde;
 • bias.

Plan for konstruksjon ved hjelp av forskjellige materialer

Til de krav som skal oppfylles av blinde områder rundt huset kan tilskrives:

 1. Laget av materialer som ikke tillater vann å passere gjennom.
 2. Hvis jorda på stedet har gode styrkeegenskaper, antas bredden på det blinde området rundt bygningen å være større enn eaves ejection med 20 cm. Dette er nødvendig for å sikre at vannet som drikker fra taket faller på banen og viderekobles utenfor bygningens grenser. Den minste anbefalte bredden i dette tilfellet er 80 cm.
 3. Hvis det er skjøre jordar på stedet som er svært mobile og tilbøyelige til nedbøyning, er minimumbredden 90-100 mm.
 4. Blindens skråning bestemmes avhengig av materialet til fremstillingen. Grunnlagspåvirket, laget av stykke materialer, som murstein, grus, brostein, skal ha en skråning på minst 5%. Hvis strukturen oversvømmes fra betong eller asfaltbetong, trenger en slik løsning en mindre helling, den optimale verdien er innenfor 3-5%.
 5. Avstanden fra blinde området til husets vegg er 20 mm. Dette er en deformasjonssøm. Det er nødvendig på grunn av følgende fenomen: under operasjonen setter fundamentene litt. Samtidig gir den massive bygningen og dens fremspringende lys forskjellige krymping. Den samme sømmen, for eksempel, er nødvendig for bygging av husvinger og inngangsgrupper. Hvis du ikke gir det, vil en del av det blinde området, som ligger nærmere huset, be om det, og fjernkontrollen vil bosette seg sakte. Dette vil føre til et brudd av skråningen (faktisk elementet opphører å utføre sin funksjon) og utseendet av krympesprekker (redusert impregnering evne og en strid med kravene til den første om en liste gitt).

Prosenthøyde er forholdet mellom høyde og bredde. For eksempel betyr en skråning på 5% at for hver meter av bredden på strukturen skal være 5 cm i høyden. Hellingen er gitt i retning fra bygningen, det vil si det høyeste punktet skal være plassert ved husets vegg og det laveste punktet, i en avstand fra den.

Kretsstrukturen av anordningen med den nødvendige bredde og skrånende flate

Hvis den planlagte konstruksjon av kolonne eller søyle fundamenter i området med en sterk jord, kan bli neglisjert innretning blind område. Det er viktig å ta hensyn til dreneringssystemet. Det kan være to alternativer:

 • indre dreneringssystem;
 • ytre organisert avløp med avløpsrør som kan lede vann inn i regn kloakk eller sted hjemme;
 • Ekstern uorganisert drenering.

I det sistnevnte tilfellet, er det sikkert å trenge å pakke vanntett belegg på steder hvor vannet renner ned til bakken. I de to første tilfellene kreves ytterligere tiltak.

Riktig konstruksjon av blindområdet kan være laget av en rekke materialer. Når du bruker hver type er viktig å følge rekkefølgen på lagene og teknologi.

Typer av blind området, og deres design

De viktigste typer blinde områder:

Ytterligere detaljer om hver visning av funksjoner og strukturer.

Clay - en velprøvd materiale som brukes av utbyggere ikke hundrevis, men tusenvis av år. Blant utbyggere vanlig begrep "leire Castle". Fordelene med et slikt materiale omfatter:

 • lav pris - materialer til produksjon av verk kan ikke kjøpe, og finne deg selv (hvis byggeplassen er en god leire, råvaren kan bli funnet i graven, som tåre under bygging av fundamenter, vil det redusere kostnadene ikke bare å kjøpe, men også for transport);
 • høy grad av beskyttelse;
 • enkelhet av enheten.

Skjema leire struktur

Struktur blind område som følger (alle lag er representert ved en nedenfra og opp):

 • komprimert jord base;
 • drenerende og planariseringssjikt (grus, grov sand eller grus), lagt lagdelt forsegling tykkelse på 30-50 cm;
 • leire sjikttykkelse på 100-150 mm;
 • å styrke leire utaplivajut steiner;
 • et øvre dekorativt lag (grus, stein).

Mellom blind området og for å legge grunnlaget nødvendige vanntette lag. Den øverste lag med småstein eller steiner vil ikke bare dekorativ effekt, men vil heller ikke tillate leire å dimme under offseason. Dette vil sikre renslighet rundt huset og bruk av blind området som et fortau.

Produksjon av stykkgods

Denne kategorien kan omfatte murstein, fortau flis, brosteinen. Den ferdige konstruksjon oppnås tilstrekkelig pålitelig i Palen impregnering. I dette tilfellet, kan utseendet du dekorere fasaden, og utføre ganske uvanlige arkitektoniske løsninger. Ifølge dette sporet vil være behagelig å gå når som helst på året.

Kretsen konstruksjonen av brulegningen flis

For å øke påliteligheten av en hardpakket lag omfatter et leirjord lås som holder på fuktigheten, selv om det passerer gjennom materialet.

En ekstra fordel av slike materialer er det faktum at hvis vi ønsker å få tilgang til en storm kloakk og avløp, en blind område dekker kan enkelt demonteres. Etter inspeksjon eller reparasjon av verktøy detaljer bare installere på sin gamle plass.

En slik struktur kunne se alle. Betong og asfalt - de vanligste materialene i bygging av boligblokker, administrative og offentlige bygninger. element kostnaden er lav nok til å fungere selv en lekmann er i stand til å utføre, lesing teknologien.

Apparat betong otmostki

Men det er flere ulemper på grunn som sitt eget hjem er bedre å velge et annet materiale:

 • unpresentable utseende og mangel på valg i tekstur og farge;
 • sannsynligheten for forekomst av sprekker med tiden;
 • behovet for å vente etter helling av betong inn i et sett av dem styrke (under normale betingelser, foregår fremgangs 4 uker, dersom temperaturen under størkning senkes til under 20 grader Celsius de beregnede tids øker);
 • behovet for produksjon av forskaling som å helle blandingen (ekstra innkjøpskostnader på boards og øke kompleksiteten i det forberedende arbeidet).

Apparatet i asfalt otmostki

Men denne type design er svært attraktiv for prisen, så ikke gi opp sin stilling i masse konstruksjon. Det gir den nødvendige vanntetting emne støpeteknologi.

Moderne type av vanntett belegg. Teknologien av sin styling er forskjellig fra de andre alternativene.

Dersom alle ovennevnte metoder for gjennomføring av vanntetting strimmel langs omkretsen av bygningene var laget av slitesterkt materiale og kan tjene som et fortau, er PVP membraner bare anvendes for fjerning av fuktighet.

Materialet legges ikke på overflaten og i et lag av sand på det sammenpressede jord. Hele kaken element som ligger under bakken, og toppen er gjort tilbakefylling og plantet plen. Denne typen kan kalles usynlig hjelper foundation.

Av cons Fremgangsmåten kan omfatte fraværet av et fortau rundt huset og den relativt høye prisen på materialet. Egnet hvis du ønsker å gi en høy grad av vanntetthet, men det er ikke nødvendig for å sikre passering av omkretsen av strukturen, som plenen i denne saken kommer til selve veggene i huset.

Blind området rundt huset

I konstruksjon er det ingenting mindre. Alle strukturelle elementer av bygninger og konstruksjoner må nærmet ansvarlig.

En av de siste typer arbeid på en byggeplass er en enhet blind området. Den gjennomføres på slutten av konstruksjonen av huset, parallelt med byggingen av en utvendig trapp eller inntreden i garasjen, men etter en dekorert fasaden av bygningen, eller i det minste cap.

blind område - en båndbredde på 0,6 til 1,2 m, som er tilstøtende til bunnen eller sokkelen av bygningen med en forspenning, "bakgrunn" fra ham. Helningen av blind område er for å være ikke mindre enn 1% (1 cm x 1 m), og ikke mer enn 10% (10 cm til 1 meter).

Hovedoppgaven for den blinde området - drenering av overflatevann, "regn og snø" av vann fra veggene og hus fundament. Otmostka hindrer inntrengning av overflatevann til bunnen av fundamentet, og er et dekorativt element av forbedringer, som danner asfalten rundt huset.

I tillegg vil den blinde området ikke vokse plen eller planter nær veggene i huset, hindre platetypen sine strukturer og foundation skade røttene av trær og busker.

Konvensjonell blind område består av to lag - dekorasjonen sjiktet og baksidesjiktet.

Underlaget tjener til å forsegle og glatt base for ytterligere asfaltering blind område. Som det underliggende lag, påføres: sand, grus, leire. Valget av materiale avhenger av topcoat blind området.

Belegg blind området må først være vanntett og vanskelig å motstå erosjon av vann.

I olden otmostku laget av leire: med grunn grøft graves rundt omkretsen av huset og dets leire-fylt, hvilket stampet skrånende vekk fra hjemmet og fuktet, noe som skaper en vanntett lag på overflaten av hvilken dryppende regnvann og smeltevann.

Dag leire blind område når enheten er erstattet med betong - den gir en monolittisk overflate uten åpninger, noe som er særlig viktig når det ikke er noen tillit i nærvær av kjelleren impregnering. Dersom grunnlaget for riktig isolert, blinde området for enheten, kan du bruke skreddersydde materialer - rydder plater (heller), grus og plater.

Høyden av hetten avhenger av typen av materiale som blir dannet en blind område. Hvis det er grus eller knust stein, nok til å heve hetten til en høyde på 30 cm. Hvis det er en vanskelig og flat overflate (for eksempel betong eller brolegningsplater), bør høyden av kapselen økes til 50 cm.

Bredden av blind området er satt avhengig av type av jord og fjerning av taket takskjegget. I den konvensjonelle take grunnen bredde 20 cm bredere enn takskjegget (men ikke mindre enn 60 cm), slik at vann som strømmer fra taket ikke er erodert jord og ikke stagnere undergrunnen. På avtagende jord 20-30 cm i utlandet bakkene i grøfter eller groper, rippe under foundation, men ikke mindre enn 90 cm.

Cobblestone og knust stein for pavings tverrgående helling av aksen for huset er tatt i området 5-10% (5-10 cm på en 1 m bredde). Betong og asfalt 3-5%. På samme tid gir brattere helling, desto bedre vannet er fjernet, og det blinde området blir mer upraktisk som en gangvei rundt huset.

Gapet mellom veggen og den blinde området

Ved å bygge blind område, bør være klar over gapet mellom den og veggen. Sin hensikt - å beskytte mot skade og ødeleggelse av vanntetting kjellervegger. Hvis det ikke er noe gap, er det laget av stein blokker eller plater blind område under påvirkning av frost vil legge press på veggen, og som en følge av å gå gjennom det - for å slå seg ned og skade isolasjonen på utsiden av grunnmuren. kan også lide dekkmateriale, for eksempel smuldre på fliser basen.

For å hindre dette, er det nødvendig å forlate mellomrommet på 1-2 cm tykt og fylt den med sand, ekstrudert polystyren eller tetningsmiddel.

Sikre fullstendig drenering av vann bort fra fundamentet og dens "tørr mode" kan bare være blind område 3 eller flere meter bred, noe som selvsagt er ikke alltid mulig å gjøre, så du bør bruke ekstra beskyttelse - en enhet livnevki og drenering.

For stiv type betongdekker og platene passende lineær overflatedrenerings - dreneringsspor eller trau stammen otmostki av stein, betong, plast eller asbestsement rør, saget i to på langs. Og ikke glem om sine fordommer!

God klar awanningselement, set-top Beskyttelsesgitter (plast eller polymer betong). Ferdigpakket skuffer å renne, som har en øvre gren rør og en rist er innrettet til installasjon i et ferdiglaget fundament plan av persiennen området.

En av de mest brukte materialer for blinde området - betong brostein. Det er motstandsdyktig mot frost og temperaturendringer. For salg er en steinblokker av forskjellige farger og former: .. Et rektangel, firkant, sekskant, bølger, etc. Kantene av pumper kan være flat eller skrå, noe som i betydelig grad reduserer risikoen for chipping kantene. Produsert asfaltering 4-10 cm tykkelse, bredde 6-20 cm og lengde 10 til 28 cm. Anordningen elementene 4-6 cm tykt er mest brukt blind område.

stein utleggere Det er et naturlig materiale og sammenlignet med betongen ikke har slik en rekke former. Vanligvis er det en kube eller en boks med grå, rød eller gul granitt og basalt svart. Selvfølgelig koster det mye dyrere konkrete kolleger.

Før arbeid på apparatet blind området rundt bygningen skal være ferdig alt arbeidet, gjennomføring av noe som kan føre til skade på blind området, nemlig:

 • anordnet tak, takskjegg og kalesjer over innganger;
 • belagt plomme vindusåpningene;
 • alle festene er installert avløpsrør og brann rømming.

I hjørnene av bygningen hammer pinnene, som markerer høyden av anslaget av blindområdet til hetten, og i henhold til merkene festet ledningen rundt omkretsen av bygningen. På den ytre kanten av persiennen området er satt andre linje på knagger. De sier høyden på ytterkanten av fremtiden blind område av betong overflater.

For å avlede regnvann otmostka utført med en gradient (y cap sjikttykkelse på 15 cm, og de motsatte kanter av 10 cm). Helling fra bunnen av bygningen - 5% (5 cm til 1,0 m bredde).

Det første trinn er å bestemme bredden av den blinde område, som avhenger ikke bare av ønskene til kundene. Denne parameteren er i stor grad bestemt av den type jord og bredden av fjerning av taket takskjegget. I konvensjonelle bakkeblind området bør være 20 cm bredere enn takskjegget (sitt minimumsbredde - 60 cm). I tilfelle av at bygningen er bygget på subsiding jord, må bredden av blindområdet være minst 90 cm Noen ganger er det bredden på 1,0 m og mer. - I dette tilfelle kan en blind område, tjener vanligvis som en gangvei rundt huset.

Konstruksjonen av blindområdet begynner med fjerning av vegetasjon rundt huset og fjerning av jordsmonnet til en dybde av 15 cm. Rengjør nøye restene av røttene, slik at senere gjort veien bakteriene blir ikke ødelagt belegg.

Strukne garn langs linjen indikerer otmostki langsgående kanter manuelt grøft rektangulær (trau) til baseenheten under blind-området. Bunnen av trauet er forseglet.

På bunnen av trauet manuelt fremstilt smuldrer grus grad M400 lag på 15 cm ved bunnen og 10 cm ved den motsatte kant, givende laget jevnes med utformingen gradient 5%. Tykkelsen av det lag av grus i det løse legeme må overskride projisert på å løsne faktor. Utarbeidet pukk overflaten anses å være når du ikke føler mobilitet av enkeltpartikler.

Basert på den preparerte makadam manuelt ordne utjevning (monterings) et lag av tørr sand-sement-blanding er 3 cm tykke. Montering av prefabrikerte belegg blind område frembringes ved innretningslag. Tykke plater for å passe utkast oppnås på bunnen av deres legging og neddykket i monteringsplaten et lag av tørr sand-sement-blanding for avsluttende landing plater til en på forhånd bestemt merke.

Legging av gangheller bør utføres ved en hvilken som helst konvensjonell linje: hetten kant, som er anordnet parallelle sømmer eller verstovyh serie stablede vinkelrett sokkel, på begge sider eller en av den. Utjevnende plater flater som frembringes av en strukket tråd eller kord anordnet langs en stable linje. Stabling platene er tversgående rekker fra kant til kant mot skråningen.

For å overholde skråningen og grovheten av belegget for legging av belegningsstein i belegget otmostki nødvendig:

 • å arrangere en rekke milepæler eller vinkelrett på sokkelen;
 • stabling av plater med start fra kanten av persiennen området, og retter seg mot en helning til hetten;
 • innrette de stablede platene tappe gummi (tre) for legging av tre hammer ligge på flisen.

Justere stablet plater utføres ved et lett trykk tre biller. Trinnene i skjøtene av tilstøtende plater må ikke overstige 2 mm. Dannet i flater av platene valse sand-sement-blanding manuelle kutt mønster.

Bredden av skjøten mellom platene bør være 3-5 mm. Skjøtene mellom platene er fylt med sement-sand-blanding i et forhold på 1: 3.

Betong blind område - en av de billigste og enkle løsninger. Dette materialet gjør at vannbestandigheten til blind-området.

Otmostka tykkelse må være minst 5 cm (anbefales 7-10 cm). Betongen som brukes for blinde området, bør frostbestandighet må følge veien betong og mark ikke være mindre enn M200.

Otmostku av armert betong er nødvendig å anordne på sandgrunn, komprimert til en tetthet-forhold som ikke er mindre enn 0,98. Den minste tykkelse av preparatet i dette tilfellet - 10 cm.

Betong blind-området er nødvendig ikke bare for å skille sømmen kompensasjon fra veggen, men også til å dele ekspansjonsfuger hver 6. meter av dens lengde. Praksis viser at det faste fyll sprekker i den første vinteren. Egnet for skjøter asfalt eller behandlet antiseptisk brettet 15-20 mm, lagt på høykant.

Den øvre overflate av tre lameller som ligger på nivå med betongoverflaten, idet det tas hensyn til en svak skråning fra huset av persiennen området. Etter dette, av den ferske betongen, og skinnene er såkalte radiofyr, som er justeringen av betongoverflaten.

For å forlenge levetiden til den blinde området av betong, spesielt i heaving jord, er det anbefalt å forsterke. Dette er for å sikre at den blinde området arbeidet både kompresjon og strekk. Trykkbetongarbeid, og på armer styrke.

Armering utført metallgitter med en maskevidde på 100x100 mm eller jernstenger, stablet overlappet.

Ved slutt-trinnet ved fremstilling av betong blind-området (ca. 1-2 timer. Etter å ha helt til neste avsnitt) for ytterligere å styrke den flate, det skal være zazheleznit. Nytappet betong overstrødd med sement, og skaper et lag på 3-7 mm tykk, og utgnidd sparkel. Som et resultat av utfellingen materialet beskytter meget holdbar og motstandsdyktig toppsjikt som har en karakteristisk mørkeblå fargetone stål.

Til betongen med hurtig tørking ikke er smuldret, må dens overflate skjule (2-3 dager) med en fuktig strie eller plastfolie.

Når limet er herdet, må betongen forseglingssøm mellom den blinde området og veggen av huset, som er egnede bitumen eller tetningsmasse.

Otmostka arbeider under de mest ugunstige betingelser for betongen, slik at det er god og riktig bruk av bare høy kvalitet sement og betong til hvilken det er ønskelig å tilsette en mykner for å beskytte mot frost.

Bunnen av asfaltbetongen under blind området skal komprimeres grus (15 cm) eller grus med en kornstørrelse på 40-60 mm i sin fordypningen inn i bakken valse eller rammer. Asfaltbelegg anordnet på toppen av (3 cm).

Enheten for blinde området av blacktop ganske vanskelig og populær i private konstruksjon, kan dette materialet ikke kalles. Om sommeren når sterk oppvarming asfalt kan mildne og eim.

Blind område av steinsprut - den billigste varianten dekselet. Det er en ideell løsning for et høyt nivå av grunnvann i det tilfellet, når dreneringen er utført rundt i bygningen, som steinsprut letter penetrering av overflatevann. I stedet for grus, kan du bruke grus, småstein, ekspandert leire. En fraksjon av grus 8-32 mm anbefales.

På fastlandet komprimert jord er plassert en spesiell geotekstil på toppen av den er spredt steinsprut, - uten å etterfylle sand. Geotekstil forhindrer blanding av grove granuler med jord og spiring av ugress. grus sjikttykkelse er omtrent 10 cm.

Når imidlertid takrenne uorganisert (m. E. Når intet vann strømmer gjennom kanalene, men direkte med alle rampe) regelmessig belegg vil fikle.

Det bør bemerkes at partikler av samme størrelse hardpakket mislykkes derfor å gå på dem vil være ubehagelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 − 32 =