Beskjæring roser i høst utendørs

Hvordan skal utføre beskjæring roser i vinter (høst) uten skade på blomster

Roses - en kongelig planter som alltid fascinerer mening, gi en romantisk stemning og tiltrekke seg oppmerksomhet mer enn noen annen hage blomster. Som alle eliteplanter, roser krever forsiktig og forsvarlig omsorg. En av de viktigste forutsetningene for helse og skjønnhet av disse blomstene - beskjæring roser for vinteren. Vurdere nyansene i denne viktige saken i mer detalj.

Hvorfor roser trenger beskjæring i høst?

 1. Høst avlingen rosa busk gir tilgang på lys og luft. For tykt voksende stammer av roser er mer utsatt for sykdommer og dannelse av sjeldne, små, svake knopper.
 2. Fjerning av gamle skuddene muliggjør utvikling av nye. Drevet av røttene jevnt fordelt på alle skuddene. Derav konklusjonen - jo mer stengler, jo mindre næringsstoffer for hver av dem. Etter trimmingen fallet, roser stammer sterkere, blir tykkere og produsere store knopper om våren.
 3. Rosebusker er kuttet i høst, slik at anlegget fikk en bedre vinter. Ukuttet steg mer utsatt for frysing av kul som de fleste av skuddene. Forberedt på vinteren roser etter beskjæring lettere å skjule og isolere.
 4. I uomskårne roser plantet i år, går strømmen til stammen av makt. Sostriganie toppen av skuddene i vinter unge rosebusker bidrar til å styrke rotsystem, noe som øker overlevelsen av nye anlegg.
 5. Beskjæring høst umodne skudd og knopper er nødvendig at de ikke har begynt å råtne i vinter og infisere de sunne delene av anlegget.

Trim hage roser trenger, uavhengig av alder. Høst emne beskjæring og unge planter plantet i løpet av våren.

Riktig beskjæring roser høsten innebærer fullstendig fjerning av de svake og ubebygde skudd. På bush bør holde noen friske stilker, forkortet til 5 sovende knopper

Alt du trenger å fjerne visne blomsterknopper og blader. Ellers kan de råtne i vinter og infisere de sunne delene av anlegget

skjær prosedyre er å kutte de skudd som er mer enn 3 år, fjerning av døde grener og ikke modnet, den svake og syke stengler sykdommer. På en busk forlate bare 3-5 friske skudd, forkorte dem til noen knopper. Nyrene må være hoven, men i "dvale" tilstand.

Hva du trenger å vite om beskjæring roser måter

Det er tre måter sostriganiya roser i høst:

radikal beskjæring - maksimal skjære skyter to sovende knopper. En slik fremgangsmåte er anvendt på klasser, som er sterkt forgrenede og noen typer av miniatyr hybrider teroser. Og er tvunget til maksimal avling hvis det har vært død av skudd eller stammer fra det meste av rammet av sykdommen.

Radical beskjæring - fjerning av skudd praktisk talt under roten. Denne metoden brukes bare i tilfelle av akutt behov, hvis rosebusker alvorlig syke eller

moderat beskjæring - kutte stilkene i to. Det er den mest akseptabel måte for milde roser. Han er egnet for nesten alle hageroser. Skuddene er forkortet til 4-5 for fremtidig nyresykdom, er i første 20-25 cm. I moderat beskjæring i høst, steg godt dvale og våkne opp tidligere på våren med fornyet styrke.

Uåpnede knopper i slutten av høsten vil ikke ha tid til å modnes. Derfor har de nødvendigvis må fjernes sammen med bladene og svake skudd

Ikke begynn å kutte stammen er for nært eller langt fra sovende knopper. Helningen av kuttet produsere fra utsiden og inn i nyrene

enkel beskjæring - sostriganie toppen av rosa skudd. Denne type av kutteren er egnet for skånsom elite varianter (Vintage roser, engelske varianter, hyssing rose bengal grade) og høye roser. To tredjedeler av spindelen, eller enda mer, med en slik beskjæring forbli intakte (8-10 nyrer). Denne metoden er ikke egnet for konstant årlig beskjæring av hageroser i høst, fordi det fører til strekk, svekke skudd og tap av form bush.

Lys beskjæring roser innebærer forkorte toppen av stammen til 8-10 knopper. Denne metode er egnet for følsomme følsomme varianter

Å velge riktig type beskjæring i vinter, les informasjonen om hvilken type roser og rådføre seg med eksperter.

Hvordan å kutte nypekjerret i vinter: tips dyktige gartnere

Eksperter anbefaler å utføre beskjæring roser ved moderat solrik og rolig dag i den tredje tiår av høsten. Sørg for å sjekke alvorlighetsgraden av beskjæringssakser og desinfisere instrumenter, for ikke å skade eller infisere din roser.

Du må kutte stammen i en vinkel slik at fuktigheten på den ikke somle. Vi må gjøre kutt, med avgang fra den ytre 1 cm opp nyre

Riktig kutte høst roser våkne opp tidligere på våren, gir store knopper og blomstre kontinuerlig hele sommeren og tett

Beskjæring roser om vinteren består av følgende trinn:

 1. Definere opp til 5 sterke og sunne rosa stilker, kutte resten av saksen ved roten. Sunn flukt bør være mellom 1 cm i diameter og har en flerhet av sidegrener. Dens farge - rik mørk grønn.
 2. På sterke skudd merke til 5 nedenfor nyrene og begynne å kutte. Skjær stilken trenger raskt, uten å skade bark eller vylamyvaya unnslippe midten.
 3. Ytre nyre bør være utvendig. Fra hennes behov for å trekke tilbake 1 cm opp, og gjøre kutt med en helling på innsiden. Den indre skråning er nødvendig for å på kutt ikke felle fuktighet. Midten av stammen skal være frisk, hvit. Hvis du ser brun skive, deretter rose trenger en kort beskjæring. Det er viktig å huske på prinsippet for kraftsystemet steg karakterisert ved at lengden av roten bør stå i forhold til lengden av antennen del. Derfor er radikal beskjæring tillates bare når det er absolutt nødvendig.
 4. Bruke all den valgte beskjæring stilkene og promazhte alle steder skiver med en spesiell løsning eller hagen banen. Så du kan unngå å få bakterier inne i stammen.
 5. Rengjør bush og området rundt det fra rester av kuttet, slik at de ikke har begynt å råtne infisere friske røtter og grener. Nå er det din rose skikkelig trimmet for vinteren, og du kan begynne å rote rundt med den.

Verktøy for beskjæring roser bør være godt skjerpet og desinfiseres for ikke å infisere anlegget og ikke å skade stammen

Trim rosene trenger en solrik dag uten vind. Det er på tide å trimme - i slutten av oktober, når rosebusker visnet og bremset vekst

for rose omsorg - er det selv vanskelig, men veldig givende. Beskjæring i vinter - et nødvendig tiltak for disse elite farger. Du vil se hvor raskt vil vokse og knopper vil frigi din roser våren etter fallet avling. Pugg disse tipsene og rosebusker vil skinne med nye friske farger.

Smart hage / omkledningsrom / hvordan du skal utføre beskjæring roser i vinter (høst) uten skade på blomster

Hvordan å kutte rosene i vinter - faglige råd

Nesten alle nybegynnere gartnere lurer: "Hvordan å trimme rosene i vinter." trimming prosedyren er obligatorisk, og er holdt i vinter ly foran blomster.

Beskjæring roser i høst kan gjøres 3 grunnleggende måter. Kjent med dem er svært viktig for nybegynnere rosarian.

Så, den første typen trim - radikal. Det gir for eliminering av prosesser til to sovende knopper.

Klipp av skuddene på denne måten kan representanter for forgrening varianter av miniatyr varianter og hybrider av te arter. Noen ganger radikalt trenger å trimme anlegget, hvis det var en død av skudd eller de fleste av dem var utsatt for sykdommer.

Den andre typen beskjæring - moderat. Den grunnleggende regelen for beskjæring: forkorte trenger bare halvparten av stammen. Når du trenger å bruke denne type beskjæring? Moderat eliminering skyter en positiv innvirkning på de fleste hage blomster. Det er nødvendig å fjerne stilkene 5 primordia nyre så over bakken, er igjen 20 - 25 cm. Moderat beskjæring gjør at kulturen i god vinter og tidlig "vekker" i løpet av våren. Forbereder roser for vinteren gir for obligatorisk fjerning av høsten undisclosed bud. Tross alt, før vinteren de ikke har tid til å modnes.

Den tredje type avling - lett beskjæring. Det er en eliminering av toppen av stilkene individer. Denne typen er egnet for elite varianter - Engelsk, gammel, bengali og mange andre. To tredjedeler av shoot ikke berører: ca 10 nyrer må forbli intakt. Feil bruk av denne type beskjæring hvert år, fordi det provoserer svekkelse av stilker. Som et resultat, mister en rosebusk sin vanlige form.

Fra videoen, vil du lære hvordan du skal klippe og dekke roser for vinteren.

Det finnes en rekke funksjoner omskjæring dronningen av blomster, avhengig av arter og sorter.

Høst beskjæring roser denne arten begynner i november. Det er best å holde det på et tørt og klar dag. For tidlig opptreden av fremgangsmåten ikke gir de ønskede resultater. Tvert imot, kan det utløse aktivering av hvilende knoppene, noe som resulterer i et behov for å utføre re-trimming. Hver gjenutsendelse prosedyre øker risikoen for sykdommer kultur.

Hvor mange centimeter bør være høyden på busken? Som et resultat, må bush arter har en høyde på 30-40 cm. I noen tilfelle ikke kutte hybrid te prøven er for lav. Faktisk, i dette tilfellet, det kan rett og slett ikke overleve.

Alle som ønsker å avle floribunda bør vite om funksjonene av varianter, og hvordan du kan ta vare på disse rosene. Derfor, før du bestemmer deg på dyrking av denne varianten av kultur, er det nødvendig å ta hensyn til:

 • karakter er konstruert for kontinuerlig blomstring;
 • en busk annen effekt;
 • trimming utføres utelukkende for å forbedre kvaliteten på blomstring.

Riktig beskjæring floribunda gir:

 1. I det første året - for å fjerne alle de skadede organer og forkorting av røttene.
 2. I det andre året livet av anlegget er nødvendig å kutte alle de svake "områder" i bushen opp til 20 cm i lengde.
 3. Resten av kulturen i eksistensen av en busk ikke bare blir kvitt syke eller skadde organer, men også grundig desimert.

Prosedyren er gjort i slutten av september til begynnelsen av oktober. Bare da kan e deknings roser for vinteren.

Pletistye varianter: trimming og trim Dekningen omfatter fall på rene nyrer. Samtidig klippe skuddene er bare i respons til toppen. Under prosedyren for de store installasjoner bør ta hensyn til at de første buskene grupper som er utsatt for skjær i samsvar med graden av landskaps. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å fjerne mye av nyrer og skudd, fordi det kan påvirke blomstring.

Omsorg for klatring roser den andre gruppen omfatter skjærprosesser av middels og liten lengde.

For den tredje gruppen ganske høy skjæring stengler, blomstrer siden bare lagt på øvre nyre.

I alle fall ta vare på disse rosene - deretter eliminere dem "ekstra" greiner som egge gelert bush. Men også nidkjær ikke verdt det, som et resultat av den enkelte klatrer kan slå en vanlig børste.

Uvanlig hard vinter opplevde roser. Derfor er deres ly for vinteren et must. Men denne prosedyren alltid innledes med beskjæring.

Hvordan å kutte roser for vinteren typen rambler? Prosedyren innebærer å bli kvitt skuddene som allerede har falmet. Men det er også et godt resultat vil gi fjerning av det meste av gjerder, fordi den type tendens til aktivt å vokse.

Før du skjule Modern Shrab blomst i vinter, må du klippe det riktig. Først og fremst eliminert umodne skjøt, etter bøssingen tynnet (nødvendigvis å fjerne 2 og 3 år gamle skudd, noe som vil hemme utviklingen av planten). Som et resultat, bør det overlates til bare seks skudd. Prosedyre for slags kan utføres og våren.

Dette mangfoldet, på bakgrunn av hans slektninger, "ikke redd" av vinteren, så beskjæring innebærer bare en liten lettelse. Som et resultat, har Bush til å ta den riktige formen. Senere planten tilstrekkelig tynt.

for Stam roser Care gir et landemerke beskjæring:

 1. Tynning kultur.
 2. Fjerne frukt knopper og høsten.
 3. Eliminering av alle bladene.
 4. Feil forkorte grener, avskåret topper nok.

Når kuttet høsten av roser? Prosedyren er vanligvis utført i slutten av september - medio oktober, noen ganger til november. Noen varianter har lov til å rydde opp i løpet av våren. For prosedyren er å velge de fine dagene. I dette tilfellet blir sterilisering ikke vaskes vekk ved utfelling.

Så, er svaret på spørsmålet om å trimme roser om vinteren du trenger enkel - ja. Hver dyrker er forpliktet til også å lære når og hvordan de skal kutte roser. Bare da kan kutte materialet vil ikke skade anlegget.

Fra videoen, vil du lære noen måter å trimme roser der.

Grunnleggende regler for beskjæring roser om vinteren for å holde dem uberørte skjønnhet

Hvem ville ikke enig i at rosene har erobret hjertene til mange gartnere. Dessverre, de blomstrer bare i sommermånedene, så det er viktig å vite når og hvordan du skal klippe roser for vinteren. Han er avhengig av det deres uberørte skjønnhet, og om de vil blomstre igjen neste år.

Med hvilken glede blomsterelskere ser hvordan de blomstrer delikat knopper. For en rekke former og farger fylte infield. En subtil duft av majestetiske farger, bringer ekte tilfredshet. Og alt dette krever mye arbeid og innsats.

Beskjæring rosebusker - en alvorlig prosedyre hage

Å stadig tenke opprørsk blomst i hagen din, er det nødvendig å utføre beskjæring roser for vinteren. I utgangspunktet kan det virke som de flere grener, jo flere farger. Men dette er bare en illusjon. Gode ​​ryddet busker blomstrer mye bedre.

Noen typer roser blomstrer bare en gang i løpet av hele sommeren. Derfor, tre blomster busker har tid til å modnes før vinteren.

Bestem motstanden steg til forkjølelse, hjelper fargen på bud. Gule blomster er den mest delikate og skjøre. Hvite knopper tåler temperaturer ned til 10 grader. Rød eller rosa - overleve sterk frost.

Dette reiser spørsmålet om når man skal trimme rose høsten, for ikke å skade anlegget. Den optimale perioden - i november, før ly av busker for vinteren. Det er lurt å velge en klar rolig dag.

En slik radikal prosedyre tillater deg å opprettholde inne i anlegget. Beskjæring anlegget gir enkel tilgang til lys. Om vinteren kutte grener og knopper dukker opp jevnt ventilert. Det forbedrer også frost bush.

Bli kvitt de gamle grenene påvirker dannelsen av unge skudd og nye knopper. Med ankomsten av varmen, de blomstrer med fornyet styrke til å ta sine fans. Vist på video beskjæring roser for vinteren lar deg gjøre prosedyren på riktig måte, uten å forårsake skade på anlegget:

Praksis viser at kuttet skal ikke bare flerårige busker, men nylig plantet rose. Denne tilnærmingen gir en sterk og voksende saftige arter av roser.

Å ha en god idé om når og hvordan du skal klippe roser for vinteren, er det viktig å vurdere disse punktene:

 • fjerne fra busken alle blomsterstand;
 • forstyrre knopper som ikke har hatt tid til å modnes;
 • nevyzrevshie kuttet svake grener;
 • kvitte seg med overgrodde pasientene.

Hvis disse elementene forlate for vinteren, ly de vil råtne. Som et resultat, kan busken infisere en sopp eller annen sykdom.

For å beskytte anlegget mot ulike skadelige bakterier, bør kutte greiner ikke stå i nærheten av bush. Det anbefales å fjerne dem bort eller brenne.

Det er også viktig å desinfisere verktøy som produserer avling, en oppløsning av kaliumpermanganat. Dette beskytter foringen fra ytre forurensning.

Og, selvfølgelig, det viktigste prinsippet om beskjæring roser i høst for nybegynnere - ikke overdriv. Det bør erindres at volumet steg rotstokken bør oppfylle de malte deler av hylsen. Ellers vil hovedmatesystemet lide. Deretter kan anlegget bli syke eller dør.

De viktigste prinsippene for beskjæring roser for vinteren

Erfarne gartnere arbeide for at blomsten ikke mister sin sjarm og bli enda bedre. Derfor, hvordan og når man skal kutte roser for vinteren er det viktigste prinsippet om å skape en vakker hage.

Gitt størrelsen på busken steg variasjon og veksten av plantene som brukes er beskjæring alternativer:

 1. kort. Den brukes for roser er utsatt for økt rotskuddene. I vinter la foten av busker samt 2 eller 3 sovende knopper.
 2. Sterk. Når denne prosedyren er gjort kutte nesten alle terrestriske busk grener. Det er egnet for voksne te rosebusker, miniatyr arter, og noen hyssing skjønnheter.
 3. Gjennomsnitt. Moderat beskjæring innebærer å fjerne svake grener, for å stimulere veksten av de unge. Samtidig sunne skuddene er halvert, og nederst til venstre grener opp til 30 cm. De må være 5 live nyre.
 4. Long. Det kalles også påtrengende alternativ, så det er viktig å grundig forstå hvordan å kutte roser for vinteren på denne måten. Hovedprinsippet - å fjerne bare toppen av skuddene. Etter prosedyren forblir høye grener med 10 knopper på den. Dette trim variant stimulerer tidlig opptreden av blomstrende knopper.

For å kvalitativt utføre beskjæring er nødvendig for å fremstille egnede verktøy. For å beskytte hendene fra torner hage skjønn komme godt med lange Teflon hansker. Hvis du har til å knele ned når du arbeider med en busk, kan du forberede en spesiell fôr.

De grunnleggende verktøy - en sag og pruner. For å kunne beskjære roser i vinter er det viktig at de er skarpe. Ellers får en fillete kutt. Enda verre, når den butte saks gartner knuser gren. Lemlestet stammer lang tid å lege, og før dvalemodus er helt ubrukelig.

Slice flukt gjøre nær nyrene, som ennå ikke har spiret, i en avstand på en halv centimeter. Tette grener fjernes med en skarp sag.

Winter beskjæring roser er holdt av disse reglene:

 • stammen er kuttet på skrå for væskelekkasje, fordi anlegget ikke er syk med det;
 • at grenene ikke krysser ble snitt tatt etter fremmed nyre, slik at hylsen for å få nok lys og luft;
 • kuttet stilk for å operere hvit kjerne;
 • optimale værforhold - rolig solrik dag.

Først av alt, må det klippes tørre greiner, syke og gamle. Deretter fjerne disse skuddene som kommer i kontakt med dem. Guidet fortrinnsvis på de ytre stammen knopper.

Venstre på hver plante trenger ikke mer enn 5 unge grener. Hvis du ønsker å gi den opprinnelige form av busken, anbefales det å holde en fin og jevnt voksende grener.

Når spørsmålet: om det er nødvendig å trimme roser om vinteren, er det tilstrekkelig å se på bush tykkere og uregelmessige greiner. Ville de være en hage ornament uten forsvarlig omsorg? En beskjæring i vinter - har omsorg for et anlegg.

Metoder for å kutte hyssing roser for vinteren

Noen dyrkere mener at den slags garn roser ikke trenger beskjæring. Faktisk, hvis du ikke gjør det, om noen år det ikke kommer nær. En ly før utbruddet av kaldt vær, er det praktisk talt umulig. Derfor lurt å forstå hvordan hyssing kutt roser for vinteren.

For dette formål er det ønskelig å ta hensyn til forskjellige plantearter. De kommer i to varianter: blomstring gang i sesongen, på gamle grener og blomstring flere ganger på de unge.

Ved en gang blomstrende arter hører Rambler. Første gang de blomstrer ett år etter planting. Re-blomst ikke skjer, så fjorårets grener i vinter helt avskåret ved roten. I stedet blir de unge skuddene som vil blomstre neste år.

Hyssing rose som blomster presentert flere ganger for å danne en gren av ca 5 meter fra sideskudd. Disse inkluderer slike varianter som klaymingi og floribunda. Blomstrende busker der i 5 år, og deretter synker. Derfor er vinteren beskjæring utføres på slutten av 4 års blomstring. Skuddene er fjernet ved roten, og i deres sted nye vokse.

For dannelsen av klynger av vakre roser hyssing, er det viktig å gjøre regelmessig beskjæring Stammerengjører. Fjernet den gamle hovedgrenene. De som hindrer blomsten vokse, kuttet helt. Med fjorårets grener, klar til å blomstre, avskåret bare topper.

I forberedelsene planter for vinteren beskjæring utføres svært nøye. Tillatt tynning tykkere grener av busker. Også forkorte særlig lange skudd.

Hvis på planter det er døde greiner, svak eller skadet, må de fjernes. Tørket knopper bedre ikke å forlate for vinteren. Beskjæring er gjort med skarpe redskaper for ikke å skade veksten av busken.

Hvis inngrepet gjort uaktsomt brudd på grunnleggende prinsipper, kan anlegget lider av alvorlig frost.

Pålitelig ly for hagen av dronningen

Beskytte roser fra kald start fra slutten av sommeren. I denne perioden bør slutte å mate, å utsette utviklingen av en rose busk.

Tidlig i høst, rundt anlegget ikke kan løsne jord, slik at det ikke vises friske skudd. Dette gjelder spesielt hvis lufttemperaturen er høyere enn 20 grader.

Riktig beskjæring roser bidrar til å beskytte plantene mot frost. Det viktigste kravet - høyden av grenene må ikke overstige tilberedes ly. Også fjernet alle greener. Deretter, i november busker behandlet med jernsulfat for å forbedre motstanden mot fuktighet roser.

Før Hilling, fra under anlegget rake ulike typer søppel som hadde akkumulert gjennom hele sesongen. Deretter kaste jord rotsystem, slik at høyden høyde på 20 cm. Denne luft blir holdt tilbake i jordsmonnet som beskytter roten mot frost.

Fullstendig dekke rosebusker i vinter, er det ønskelig ikke tidligere stabil frost på opptil seks grader. Hvis prosedyren gjort før, kan vokse skudd og sovende knopper våkner.

En tilflukt for rosenkransen å gjøre det bedre i tørt vær, for å beskytte plantene mot soppinfeksjoner.

Selvfølgelig vil rosebusker ikke være i stand til å takke for et trygt ly fra vintervær. Men om sommeren, de igjen vil glede frodige blomster og dets behagelig aroma uendret fans.

Ly for vinteren klatrerose - video

Hvis du har spørsmål, kan du spørre det i kommentarfeltet til denne artikkelen nedenfor!

Våre eksperter vil svare på spørsmålet ditt i nær fremtid (1-2 dager), registrere deg for kommentar i tid for å få beskjed om svaret!

Roses - mine favoritt blomster, dyrke dem i lang tid, spre noen varianter. Bruk alltid en første cut-off metode roser når beholdt omtrent 10 nyrer. Men leste artikkelen, er det bedre å forkorte bush halv, forlater 5-7 knopper. Nå prøver denne metoden. Jeg har også likt rådet, i november for forebygging av sykdommer som skal behandles bøssing fem prosent oppløsning av ferrosulfat.

Takk til forfatteren for gode råd for de omskårne roser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 − = 34