Beregning rørvolum

Hvordan beregne volumet av røret - Praktiske tips

Beregning av volum av væske i rør - en vanskelig og ansvarsfull oppgave, som mange fører til en rekke spørsmål og problemer. Oftest slike beregninger som krever avansert varmesystem, hvor en kjølevæske, for eksempel, må du vite volumet av vann for å velge riktig surge tank fra de aktuelle parametre som avhenger først og fremst på design pålitelighet, så i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan beregne volumet og vann rør deri.

Beregne volumet av hvert rør vil være i stand til, uten bruk av profesjonelle verktøyet, for rør - denne enkle geometriske legeme - sylinder hvis volum kan lett bestemmes ved hjelp av en matematisk formel.

Å beregne volumet av røret, er det nødvendig for å oppnå parametrene. Vi har til å begynne med den radius som kan beregnes ved å dividere diameteren av half pipe. Vanligvis diameteren angitt i egenskapene til røret, men du kan måle det selv på kuttet. Husk at du trenger en innvendig diameter og ikke utsiden.

Hvis du ikke vet diameteren, og tiltaket ikke er mulig å kutte, kan du bruke en annen metode, men her må tykkelsen på rørveggen, som også skjer for å finne problematisk. Så, ta en fleksibel meter og måle deres omkrets, og deretter, dele det med 2 pi, som er tilnærmet lik 6,28. Trekk fra dette resultatet veggtykkelsen multiplisert med to. Så du får den indre diameter av røret.

På grunn av at radien kan beregnes tverrsnittsareal av røret, som også er nødvendig for å bestemme volumet av ledningen. Igjen, bruk antall Pi (3,15), multiplisere det med kvadratet av radien for å finne tverrsnittsareal.

Det siste punktet er lengden av røret, måling av hvilke bør ha noe problem. Når man har oppnådd alle de nødvendige data, bruker rørvolumet formel, å multiplisere lengden av tverrsnittsarealet. Husk, når man teller og målinger trenger å bruke de samme måleenhetene, slik som millimeter.

Volum av væsken i røret vil være lik volumet av røret selv med små feil, men å beregne den nødvendige mengde vann for det hele, for eksempel, vil være ganske vanskelig oppvarmingssystem, da det også består av andre deler, for eksempel forskjellige diameter rør, radiator og kjele.

Det er best å begynne å gjøre beregninger med en enkel del av oppvarmingssystemet, hvis volum er indikert i passet. Så du kan beregne volumet av radiatoren enkelt: multiplisere volumet av en seksjon er gitt i dokumentasjonen, antall av disse delene. For eksempel, i den støpejern radiatorer volum ofte seksjon er 1,5 liter, mens den bimetalliske varmeren denne figuren er ca 0,2 liter, men alle produkter av disse parametre er forskjellige, så spesifiser dem i passet.

Vi bør også snakke om beregning av volumet til ekspansjonstanken. Dets målinger kan gjøres med vanlig vann: Hell over i det en målt mengde vann, hvilket volum vil være lik volumet av tanken.

Deretter kan du gå videre til beregning av volumet av alle rørene i systemet. Hvis du bruker et rør med samme diameter, noe som er svært sjelden, bare multiplisere det forrige resultatet i opptakene av rørledningen. Ved hjelp av rør med ulike diametre, beregne volumet av hver type separat, som i eksempelet ovenfor.

Går tilbake til definisjonen i rørene med vann volum, er det verdt å si, at dokumentasjonen kan du finne instruksjoner, som viser en annen formel for volumet av røret, som tar hensyn til materielle goder, samt de andre funksjonene.

I konklusjonen, må vi si at det er alltid bedre å se på databladet, der produsenten spesifiserer eksakt data. Legg også merke til at mengden av vann som strømmer varierer, avhengig av det materiale som røret er laget av, for eksempel, vil et stålrør av en viss diameter passere mindre vann enn en tilsvarende polypropylenrør diameter. Dette avhenger av glatthet av materialet.

Beregning av vannvolumet i rørledningen

beskrivelse

En kalkulator for beregning av volumet av væske (vann) i røret er nødvendig ved beregning eller utføre arbeid på enheten, varme, vann og sanitær (vodotvedeniya), etc. mengden av vann bestemmes meget enkel: produktet av tverrsnittsarealet og lengden av rørledningen.

Formelen å bestemme volumet av vann i røret:

Et trekk ved denne kalkulator er at det er mulig å bestemme mengden ikke er helt fylt med horisontale linjer. Men dette problemet ikke elementært, og du må huske geometrien selvfølgelig å utføre disse beregningene.

Formelen bestemmelse av tverrsnittsarealet ikke er helt fylt rør:

Beregning av rørene

Angi dimensjoner i millimeter

D2 - Utvendig rørdiameter

Programmet vil beregne volumet av vann eller annen væske i rørene.

For å beregne varme volum, legge til resultatet volumet av radiatorene og kjele.

Disse data blir vanligvis spesifisert i databladet.

Overflatearealet kan være nyttig for å beregne mengden av maling er nødvendig.

Alle mål er angitt i millimeter.

Beregning av arealet av rørets overflate i henhold til formelen P = 2 * π * R2 * L

R1 - indre radius av røret

R2 - ytre radius av røret

Registrer deg eller logg som ville være i stand til å lagre sine beregninger og sende dem i posten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 3 =