Bakepulver, og det blir erstattet

business-hospitality.ru

Bakepulver: særlig mat hjemme

Bakepulver for salg kan bli funnet under navnet "bakepulver". Det gir bakverk slark og pomp. Kunstig disintegrerende blanding bakpulverom kalt fremdeles, den består av forskjellige kjemiske forbindelser, som tillater deigen til å stige, bedre kvalitet og egenskaper. Bakepulver oppfunnet i det 20. århundre og har blitt mye brukt i matlaging. Moderne produsenter holde sammensetningen av produktet i hemmelighet.

Oppslagsverk kan finne slik informasjon om sammensetningen av produktet: det inneholder 125 g natriumbikarbonat, 250 g kremor-tartar, 20 g karbon Amon og 25 gram mel, ris eller hvilken som helst annen, noe som gjør at man i reaksjons de grunnleggende kjemiske komponenter under lagringen .

Når du bruker bakpulvera hensiktsmessig? Når vil bake en kake, kaker, kjeks, kaker, etc.

Hvis, som en av ingrediensene fungerer forrett, deretter bakepulver er ikke nødvendig, siden de aller surdeig handlinger i denne rollen. Hvis du ikke kan kjøpe bakepulver, vertinne brukt brus, lesket med eddik, men det er visse nyanser.

Funksjoner av bruken av hydratiserte soda

Soda bakepulver i seg selv ikke er det, så det er nødvendig å "slukke" eddik til reaksjons å frigjøre karbondioksid og forutsatt bakverk og luft porøsitet. Dersom "for langt" med brus, kan måltidet bli ødelagt, da den karakteristiske smak og lukt vil merkes veldig tydelig og ødelegge all moroa av å spise.

Og aller viktigst - brus å slukke i friluft gir ikke mening, fordi karbondioksid vil fordampe rett og slett ikke begavet deig nødvendig egenskaper.

Erfarne kokker soda blandet med melet og eddiksyren eller essens tilsettes til en hvilken som helst flytende ingrediens, for eksempel egg, yoghurt eller sur fløte.

I dette tilfellet bør testen umiddelbart satt i ovnen, fordi reaksjonstiden er liten, og savner den tiden, kan du negere alle anstrengelser.

Den eneste fordelen med å bruke natron i er at på sitt utryddelse er ofte mulig å gjøre uten eddik, fordi melkeprodukter og noen sure bær og frukt kan ta på sin rolle og sikre letthet og luftighet muffins.

Den erstatning bakepulver

Bakpulver veldig ofte inkludert i listen over ingredienser som trengs for utarbeidelse av bakevarer. Bakepulver - det er bakepulver, som består av komponenter som kan bli funnet på kjøkkenet hver husmor.

Hvis man har en sitronsyre, natron, mel eller stivelse kan man tilberede selv og bakepulver. Således oppløses i flytende ikke nødvendig: det er blandet med mel, og i denne form innføres i deigen.

Forventet reaksjon i dette tilfellet oppstår bare når baking, noe som betyr at du alltid har tid til å fullføre saken startet, til deigen er på sidelinjen.

Bland Oppskrift bakepulver:

  • ta 12 deler mel. Du kan ta en hvilken som helst, som et måltid, og hvete, rug, etc. Blandet med 5 deler soda;
  • sitronsyre - 3 deler inn i blandingen. Selv om denne funksjonen, som allerede nevnt, kan erstatte de sure bær, for eksempel svart, rød rips eller tranebær. Bare de må være tørt og igjen, i dette tilfellet, beløpet bør økes til 5 deler og enda litt mer;
  • i absolutt tørr krukke med et tett lokk alle ingrediensene er plassert i den ovenfor angitte rekkefølge, hvoretter beholderen må være lukket og rist godt.

Et slikt bakepulver, fremstilles i hjemmet, bare en ulempe - bedervelige ikke-samsvar med reglene for lagring. Det er nødvendig for å hindre inntrengning av fuktighet.

Volumet av bakepulver som er tilsatt deigen

1 kg av mel som trengs 4-6 ts bakepulver, og hvis vi snakker om et hjemmelaget produkt, er 2 ts natron og den samme mengde sitronsyre. Generelt antatt at en time. L. soda tilsvarer 2-3 timer. l. baking av bulkproduktet.

Hvis du har en oppskrift volum av alle komponenter er oppført i gram, så bør du vite at en time. L. med liten glide - er 10 gram bakepulver i pulverform. Fettet deig du må legge til mer bakepulver, og i ferskt kjøtt er mye mindre enn den vanlige normen.

Nå vet du alt om funksjonene i butikken bakepulver og de produktene som er forberedt hjemme, og så lett å få en hånd på den nødvendige mengden av bakervarer. Vellykket forsøk!

Bakepulver - hva er den riktige måten å bruke den

Konseptet med bakepulver dukket opp i 1903. Han oppfant sin berømte, tyske apotek august Otker. Mange bakepulver og signere for en annen tittel - bakepulver. Typisk er den substans som anvendes for fremstilling usyret bakevarer.

Bakepulver - hva er det?

Typisk omfatter moderne stablet bakervarer blanding natron, mel, en stabilisator, en stivelse, og en surhet regulator. Det er også mulig å møte typer pulver hvortil det settes en rekke forskjellige krydder, slik som safran, for å formidle baking gylden farge.

Det finnes to typer pulver til baking:

  • biologisk substans (det er basert på en prosess med gjæring av bakterier, sopp og er nyttige mikroorganismer). Denne type sprengmiddel er ofte brukt til brødbaking og kaker;
  • kjemisk (fermenteringsprosess er basert på kjemiske reaksjoner). De viktigste kjemiske elementer som fører til at reaksjonen blir natron og ammoniakk.

Butikktyv bakepulver brukes er veldig enkelt, du må helt klart følge instruksjonene på emballasjen. Alt du trenger å gjøre er å legge riktig mengde av komponenten i deigen.

Pass på å følge instruksjonene og oppskrift, siden sammensetning og metode for bruk i bakepulver fra forskjellige produsenter kan variere betydelig.

Hvordan lage en saftig kylling kjøtt i ovnen, kan du lese vår artikkel.

Lapskaus oppskrift i multivarka - et flott alternativ når du ønsker å lage noe utrolig deilig og samtidig ikke er for kalori. Oppskrifter med trinnvise bilder.

Nå betyr det for baking kan kjøpes på hvilken som helst butikk eller supermarked, men hvis du plutselig ikke har denne ingrediensen på hånden, kan det være lett erstattes av et annet produkt.

Den enkleste måten å erstatte den aktive bestanddelen er å bruke natron, reaksjonen ble stanset med eddik eller sitronsyre. Disse komponentene har hver familie.

Prosessen bråkjøling soda eddik øker omsetningen av utslipp av karbondioksid som gjør at deigen og luft frodig. Etter at prosessen susing passerer, bør den resulterende blanding blir umiddelbart tilsatt til deigen og bland godt.

Til reaksjonen var vellykket og kakene viste seg, må overholdes nøye proporsjoner. Vanligvis er det en til 1. Hvis en utilstrekkelig mengde eddik Baking ikke fungerer, og vil lukte brus.

Hvis meieriprodukter er tilstede i sammensetningen av testen, slik som yoghurt, rømme, myse, så kan du legge natron uten eddik. De meieriprodukter er et stort antall av fordelaktige bakterier, gjennom hvilken prosessen skjer og karbondioksidgass. Også en slik komponent til den frodige og deilige kaker kan du forberede deg.

Hvordan å lage mat hjemme?

Lage hjemmelaget bakepulver alene gjør ikke absolutt ingen problemer, og tok ikke lang tid. Denne prosessen er enkel å håndtere selv de mest uerfarne vertinne. For utarbeidelse av hjemmet bakepulver vi trenger:

For å oppnå bakepulver, er det tilstrekkelig å blande alle ingrediensene i det riktige forhold: 7 g soda, 13 g mel, og 2 gram sitronsyre.

Forresten, kan hvetemel byttes ut med en konvensjonell mat stivelse, bakepulver da vil ha en lengre holdbarhet, og resultatet blir like bra. Typisk, 200 gram deig krever 10 gram baking blandingen.

Legg bakepulver bør bare være i de riktige proporsjoner, som angitt i oppskriften. Hold bakepulver kan være i en vanlig bank, men det skal bare være lagret på et tørt sted, ellers reaksjonen vil skje umiddelbart.

Bakepulver er svært skadelig for helsen, det er en analog av brus. Dette stoffet starter kraftige oksidative prosesser i kroppen, og således kan påvirke fordøyelsen eller til og med forårsake blodtrykkstøt. Selv ikke bruker det og andre vil ikke råde sterkt!

Den erstatning bakepulver

Kjennere ren baking stadig avhørt enn erstatte bakepulver. Dette problem oppstod ikke fra bunnen: etter en del av mange bakepulver, inkludert bakepulver, presentert i en rekke på hyllene, er i økende grad å bli funnet modifisert stivelse, og natrium-bikarbonat og fosfat.

foruten stivelse og mat brus, bakepulver komponent er sitronsyre. Hun, i motsetning til de naturlige syrer, som hovedsakelig brukes i hjemmebakst, er et syntetisk produkt, og også ønskelig for hyppig bruk.

Svaret på spørsmålet om hvordan å erstatte bakepulver, er åpenbar: selvfølgelig den viktigste og regissere sin erstatning, er brukt i matlaging i uminnelige tider - er mat brus. 1 pose bakepulver erstatte ca 1 teskje soda. Alternativt kan du legge til det 1 ts naturlig stivelse (potet eller korn), men aske anbefales ikke å slukke.

Impact soda til deigen vil være mer effektiv hvis det oppløsningsreaksjonen til karbondioksid, vann og salt finner sted direkte i bakervarer under påvirkning av høy temperatur og såkalt "Acid" matvarer, for eksempel kefir, myse, fløte, cottage cheese, yoghurt, frukt og bær juice eller puréer et al.

Generelt er bakepulver anvendt for å fremstille en rekke kaker, kjeks, muffins, pannekaker, d.v.s. baking av usyret deig. Følgelig paier, pizza, etc. bakepulver produkter er gjær.

I industriell baking bakepulver noen ganger erstattet ammoniumkarbonat, som ved oppvarming spaltes til karbondioksyd og ammoniakk, er skadelig for menneskekroppen element, men bruken av en slik uønsket sprengmiddel, selv om det gir lever, etc. opprinnelige mild smak. Noen ganger, ammoniumkarbonat, sammen med soda, som allerede er inkludert i bakepulver.

Hjemme, for å løsne deigen å erstatte bakepulver brukes i enkelte oppskrifter alkoholholdige drikkevarer: I de kjeks ofte legge brandy eller rum til deigen for butterdeig tilsettes til øl, etc. Alkohol som inneholdes deri, hever deigen, og forskjellige additiver (aromastoffer, essensielle oljer og lignende) gi baking krydret smak.

Gjøre uten bakepulver er mulig hvis deigen er ganske næringsrik, dvs. Den inneholder nok fett (fortrinnsvis smeltet margarin), og egg (ikke mindre enn 3-4 på kaken) godt pisket med sukker (3/4 kopp).

Hvis du bestemmer deg for å erstatte bakepulver, strengt holder seg til de anbefalte proporsjoner, selv som overflødig naturlig erstatning påvirke smaken av rettene.

Være sikker på å oppbevare steke pulver i en glassbeholder på et tørt og mørkt sted: i lys og i særdeleshet, i kontakt med dens væske testopodemnye kvalitet forsvinne.

Bakepulver - hva er den riktige måten å bruke den

Konseptet med bakepulver dukket opp i 1903. Han oppfant sin berømte, tyske apotek august Otker. Mange bakepulver og signere for en annen tittel - bakepulver. Typisk er den substans som anvendes for fremstilling usyret bakevarer.

Bakepulver - hva er det?

Typisk omfatter moderne stablet bakervarer blanding natron, mel, en stabilisator, en stivelse, og en surhet regulator. Det er også mulig å møte typer pulver hvortil det settes en rekke forskjellige krydder, slik som safran, for å formidle baking gylden farge.

Det finnes to typer pulver til baking:

  • biologisk substans (det er basert på en prosess med gjæring av bakterier, sopp og er nyttige mikroorganismer). Denne type sprengmiddel er ofte brukt til brødbaking og kaker;
  • kjemisk (fermenteringsprosess er basert på kjemiske reaksjoner). De viktigste kjemiske elementer som fører til at reaksjonen blir natron og ammoniakk.

Butikktyv bakepulver brukes er veldig enkelt, du må helt klart følge instruksjonene på emballasjen. Alt du trenger å gjøre er å legge riktig mengde av komponenten i deigen.

Pass på å følge instruksjonene og oppskrift, siden sammensetning og metode for bruk i bakepulver fra forskjellige produsenter kan variere betydelig.

Hvordan lage en saftig kylling kjøtt i ovnen, kan du lese vår artikkel.

Lapskaus oppskrift i multivarka - et flott alternativ når du ønsker å lage noe utrolig deilig og samtidig ikke er for kalori. Oppskrifter med trinnvise bilder.

Nå betyr det for baking kan kjøpes på hvilken som helst butikk eller supermarked, men hvis du plutselig ikke har denne ingrediensen på hånden, kan det være lett erstattes av et annet produkt.

Den enkleste måten å erstatte den aktive bestanddelen er å bruke natron, reaksjonen ble stanset med eddik eller sitronsyre. Disse komponentene har hver familie.

Prosessen bråkjøling soda eddik øker omsetningen av utslipp av karbondioksid som gjør at deigen og luft frodig. Etter at prosessen susing passerer, bør den resulterende blanding blir umiddelbart tilsatt til deigen og bland godt.

Til reaksjonen var vellykket og kakene viste seg, må overholdes nøye proporsjoner. Vanligvis er det en til 1. Hvis en utilstrekkelig mengde eddik Baking ikke fungerer, og vil lukte brus.

Hvis meieriprodukter er tilstede i sammensetningen av testen, slik som yoghurt, rømme, myse, så kan du legge natron uten eddik. De meieriprodukter er et stort antall av fordelaktige bakterier, gjennom hvilken prosessen skjer og karbondioksidgass. Også en slik komponent til den frodige og deilige kaker kan du forberede deg.

Hvordan å lage mat hjemme?

Lage hjemmelaget bakepulver alene gjør ikke absolutt ingen problemer, og tok ikke lang tid. Denne prosessen er enkel å håndtere selv de mest uerfarne vertinne. For utarbeidelse av hjemmet bakepulver vi trenger:

For å oppnå bakepulver, er det tilstrekkelig å blande alle ingrediensene i det riktige forhold: 7 g soda, 13 g mel, og 2 gram sitronsyre.

Forresten, kan hvetemel byttes ut med en konvensjonell mat stivelse, bakepulver da vil ha en lengre holdbarhet, og resultatet blir like bra. Typisk, 200 gram deig krever 10 gram baking blandingen.

Legg bakepulver bør bare være i de riktige proporsjoner, som angitt i oppskriften. Hold bakepulver kan være i en vanlig bank, men det skal bare være lagret på et tørt sted, ellers reaksjonen vil skje umiddelbart.

Bakepulver er svært skadelig for helsen, det er en analog av brus. Dette stoffet starter kraftige oksidative prosesser i kroppen, og således kan påvirke fordøyelsen eller til og med forårsake blodtrykkstøt. Selv ikke bruker det og andre vil ikke råde sterkt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

62 − 58 =