bad, damp,

Damp barriere vegger og tak Bath

Fra gammelt av, våre bestefedre gikk til badet, som Vi forstår essensen av disse behandlingene. I dag er nesten alle andre personen er en fan av behandlinger utført i russisk bad. Men det er verdt å merke seg at hver persons kropp reagerer forskjellig på varme, som er nådd i dampbadet. Noen foretrekker å bukke under for park og skape en svært varm atmosfære, mens andre føler seg komfortabel i miljøet Nežárkou. Til bad føler deg vel, og de begge trenger å bruke i byggingen av et slikt anlegg kvalitet dampsperre.

Dampen er utført i badet i ett formål: å opprettholde en optimal temperatur. For å skape høy kvalitet dampsperre ved hjelp av et spesielt materiale, som er mye representert i moderne konstruksjon markeder.

Hva er Steam? Dette er en spesiell vanndamp tynn fluidugjennomtrengelig barrierefilm, som tjener som beskyttelse for et varmeelement, som ligger i veggen, og takkonstruksjonen bad. Filmen beskytter isolasjonen mot inntrengning av vanndamp, d.v.s. Det forhindrer fuktighet, som er i den varme luft til å trenge gjennom den.

Hensikten og formålet med dampsperren i badet

Enhver konstruksjon kan bli reist i fare mange ulike faktorer som påvirker den holdbarhet og styrke. Faktorer som:

 • aggressive ytre miljø,
 • seismologisk fare
 • funksjon i det lokale klimaet,

selv på oppbygningstrinnet må være fullstendig redusert eller til og med elimineres. Denne såkalte eksterne faktorer, men det er ikke mindre farlig interne faktorer. Under interne faktorer som påvirker levetiden på dine bygninger, spesielt bad, forstå:

For å hindre slike ting, er det blitt spesielt utviklet for materiale som oppretter en dampsperre for badekaret. nemlig kvalitet damp for bad vil tillate å beskytte gulv, vegger, etc. mot for tidlig aldring og slitasje. Med andre ord kan vi si at badet er utsatt for fuktighet, både ute og inne. Vann kommer inn i rommet som det resulterende kondensat.

Det bør bemerkes at dampsperren kan også tjene som energisparende og mellomlag. Dersom prosessen for design og konstruksjon nærme seg badekaret på riktig måte, er det mulig å vesentlig øke den såkalte lett for å skape den nødvendige temperatur ved hjelp av varmeelementer på grunn av riktig valg og installasjon av dampsperren. Med denne tilnærmingen, kan du redusere energi og drivstoffkostnader, som skal brukes på oppvarming av lokaler, dvs. damprom.

Også verdt å merke seg er at installasjon av høy kvalitet dampsperre i badekaret vil ikke bare spare, men også lage spesielle forhold, behagelig for mennesker. Dette er fordi dampsperre spiller en viktig rolle i å skape klima, på grunn som alle mennesker er så glad i russisk bad.

Moderne materialer som frembringer en dampbarriere har flere andre egenskaper, for eksempel hydroprotection og frontruten. Gjennom bruk av vindtette membraner all damp som akkumuleres på toppen av rommet, forvitret ut. Det skaper også en barriere mot inntrengning av fuktighet fra omgivelsene inn i rommet. Derfor er de tekniske mellomrom mellom gulv og vegger er alltid tørre, fullstendig unngår dannelsen av korrosjon, og i betydelig grad forlenge levetiden til fabrikasjon.

Dampsperre for taket bad

Sikkert alle vet at varm luft alltid har en tendens til å stige oppover - mot taket. dette faktum må vurderes når bygningen bad, og på forhånd for å skape en pålitelig beskyttelse av taket av damppenetrasjon.

Det har vært de senere nyvinninger og endringer i metodene for å lage en dampsperre for taket i rommet badekaret. Men noen byggefirmaer er selv i moderne tid teknologi foretrekker påvist måter, så å si, gammeldagse metoder.

For eksempel, i logg bad tak sydd blokk, dvs. plater eksemplarisk tykkelse på 6-7 cm, men kan også bli anvendt og tynnere plater. Dampen er utført ved hjelp av aluminiumsfolie, som er festet på toppen av disse brett. I tillegg til aluminiumfolie kan være bruk av vokset papir eller kartong, som er pre-impregnert med linolje. Etter fiksering av den overlagrede folielaget av bløt leire og båret tak isolasjon.

Det er en annen ikke mindre populær fremgangsmåte for å danne en fuktsperre tak bad. Med kantplater sheathe bunn takbjelker, er planker tykkelse på 5-6 cm. Fra siden av paret er montert på Glukharev nøyaktig det samme brettet. Med denne metoden interne dekorasjonen blir utført ved hjelp av kalk eller foring osp. Og fôr skal være løst ved å lage en luftspalte. Damp i form av impregnert papp lakk påføres over platene. Deretter blir overlagret sjikt av bløt leire og bevege seg langs isolasjonslaget.

Det er verdt å merke seg at de siste årene har blitt mindre bruk bløt leire. Moderne erstatning av dette materialet var polystyren plater, som har gode dampsperreegenskaper, og mister dem når de utsettes for fuktighet. I tillegg vil bruken av slike plater i konstruksjonen forhindrer at smuss som produseres når man arbeider med leire. Generelt, avansert teknologi er gunstig.

Det skal bemerkes at dannelsen av en dampsperre av taket bare nødvendig i damprommet, fordi i andre deler av badet tillates å montere direkte planke, uten å legge et dampsperresjikt.

Før den endelige etterbehandling av vegger, dvs. på veggene foring, må man nøye gi termisk, hydro og dampsperre rom. Tross alt, uten at det er rett og slett umulig å kvalitativt gi varme i badekaret. mest vanlige materialer for dampsperre De er:

 • takmaterialet
 • aluminiumfolie,
 • glassine,
 • polyetylen.

For å opprette en dampsperre vegger i dampbadet taktekkingsmateriale og asfalt er ikke anbefalt, fordi ved oppvarming av disse materialene kan avgi skadelige stoffer, samt skape ubehagelig lukt. Vanligvis benyttes damp anvendes spesielt foliedampbarrierematerialer.

Den vanligste måten å skape en dampsperre vegger i damprommet, er det en metode basert på anvendelse av polyetylen-film. Karakterisert ved at tettheten av filmen bør ikke være mindre enn 140 mikron. vanligvis bruker folie og kraftpapir er perfekt for dressing rom eller rekreasjon rom for vask bay. Den vanligste og billigste måte å isolere rommet - det er en leire belegg, i hvilket det er involvert sagmugg en tykkelse på 1-2 cm.

For tiden den mest populære har funnet slike materialer som dampsperre film og Armiteks Izolteks. Izolteks belegget skal installeres på toppen av varmeisolasjonen på de utvendige bad og Armiteks film satt under huden inn i rommet.

det er også spesielle komposittmaterialer, som samtidig danner en dampsperre og isolasjonsrommet. Dette er lett å bruke materialer som har bevist sin pålitelighet og hurtig installasjon og montering.

Slike materialer kalles teploparoizolyatsionnymi. Den vanligste materiale - polypropylen SPE kalles Penoterm NPP LF. Et slikt materiale er meget effektivt brukt i par. Det tåler lett de betingelser med høy fuktighet, så vel som lett tåler utsettes for høye temperaturer. Sale Penoterm NPP LF i form av plater, som er montert på veggen eller i taket av badet ved hjelp av stiftepistol eller med nagler.

På grunn av en slik laminering folieplater forhindre forekomsten av fuktighet og soppdannelse og gir ikke den oppvarmede luften for å avkjøle raskt. Strukturen av slike plater omfatter kraftpapir som på den ene side er dekket med folie.

det er tradisjonelle dampbarrierematerialer, slik som rull med folie og glassplate. Disse materialene er like i sine eiendommer med penotermom. Med hjelp av plater av glass, kan du lage en dampsperre er ikke bare veggene, men gulvet og taket. Videre betyr glassfiber ikke egner seg til forbrenning, og er ikke redd for vann, og har en høy motstand mot frost.

Sømmer og skjøter som er dannet ved å sette inn en dampbarriereplater, forseglet ved hjelp folie teip. Monteringsplater på taket badet for å utføre for opprettelse av en avstand på 2 cm mellom dampsperresjiktet og sluttbehandlingsmaterialet. Dermed kan du unngå økt fuktighet i slimhinnen i taket materiale.

Ved installasjon av en dampbarriere bør bemerkes bare ett viktig punkt. Det er viktig å vite, ikke prøv å skjule det så dypt som mulig når du fester dampsperren på veggen eller taket på badet, prøver å holde visningen bare dekorative behandling materiale. Dermed kan du forringe egenskapene for dampsperre. Lykke til i din sammenhenger.

spørsmål besvart

vennligst kontakt for samarbeid:

#&400; 2018. Alle rettigheter reservert

Kopiering av materiale er mulig uten foreløpige forhandlinger i tilfelle av en direkte link til vår hjemmeside.

Dampsperre dampbad - valg av materialer og installasjon

Det viktigste for en russisk bad - slik at den kan holde en viss tid parene som er nødvendig for å opprettholde en optimal mikroklima. Nedenfor er en se på hvordan man skal velge en dampsperre for bad, samt ordninger for vegger og tak.

Hva er damp,

Enkel dampfilm er hvit eller blå, som er ensartet og med forsterkende fibre. Materialet har en tett struktur, kan overflaten være enten glatt eller strukturert. Isolasjon for bad og badstuer kan være en membran, en korrugert overflate, og en profilert dekk.

Spesiell film for badekar fremstilt med et lag av folie eller metallisert mylar.

Hvorfor bruke en dampbarrierematerialer

Å skape forutsetninger i dampbad med høy luftfuktighet og temperatur må gjøre en betydelig innsats og kunnskap. Spesiell oppmerksomhet rettes til å beskytte isolasjonssjiktet mot fuktighet. Varmeisolasjon i badekaret, som en regel, basalt ull. I tørre forhold, beholder den varmen godt, og er ikke redd for høye temperaturer.

Men under påvirkning av fuktighet sine isolerende egenskaper betydelig dårligere - Bath begynner å miste varmen. Og hvis dette er fortsatt på isolasjon og frost innflytelse, raskt kollapser det helt. Det er av denne grunn, og det er nødvendig å legge et dampsperresjikt bad.

Årsakene til ødeleggelse av isolasjonen:

 • På grunn av den fuktighet som virker fra innsiden. Russisk bad er kjent for sin relativt høy luftfuktighet, så paret vil alltid prøve å komme inn på den tilstøtende dampbad. I tillegg, på gata, går han gjennom en varmeisolerende. Dette bør ikke være tillatt.
 • Fordi fuktighet som oppstår på grunn av temperaturforskjeller i damprommet, utendørs og på loftet. Kondens vises før damp når luften varmes opp i damprommet selv.

Hvordan å style din dampsperre i badekaret

Riktig funksjon av et slikt materiale er nødvendig:

 • maksimal kvalitet tettende skjøter;
 • danne klaring mellom folien og en fin finish.

Absolutte isolasjon skal forsegles sannsynligvis vil svikte, men i stor grad redusere mengden av damp som vil falle inn i isolasjonen, er det fullt mulig. Behov for en dampbarrierefolie stabel bad overlappe et 5 til 10 cm.

Leddene trenger å lime eller tosidige, eller tape foliert. Du kan kjøpe den i enhver jernvarehandel.

Isolasjon med folie for et bad kan ikke bli såret. Der filmen vil bli fikset barer vises og åpninger. For å minimere bruken bør være stift pistol. For maksimal kvalitet, i festepunktene på toppen, kan du gå igjen med teip.

Det er en annen god fremgangsmåte for feste av paneler - tre klem barer. Neglene er drevet i hver 15-20 cm. I dette tilfellet oppnås god beskyttelse mot inntrengning av damp.

Det oppstår en klaring for ventilasjon

Gapet tilveiebringes ved fremgangsmåten ifølge Plating ramme for etterbehandling. Den må være større enn 2 cm. Etter at stolpene er valgt, blir de spikret på toppen av dampsperren. Videre allerede har en tre lekter. Igjen, husk at folien må være helt intakt.

Som et resultat, noe av dampen som stiger opp, vil falle for å kondensere dampbarrierefilm. Dannede dråper så er podsushivatsya naturlig strømning av luft i rommet mellom isolasjon og kledning. Når riktig utført arbeid av forfall kan være noen spørsmål.

Best dampbad og vanntett materiale på folien vilje basis. Det holder aldeles dampen og, på samme tid, reduserer tapene ved å reflektere varmebølger inn i rommet. Det er folk som er overbevist om at folien eller ved støt, og det er en sløsing med ressurser, men i praksis nesten alle i byggingen av bad som brukes er belagt folierte.

Selvfølgelig, som bare en tynn folie, vil ingen bruke, som det er veldig lett skadet. Foret konstruksjon folie med et papirsubstrat.

Du kan velge flere elementer på markedet av slikt materiale:

 • RufIzol S. Den har en fuktighetsavvisende base av kraftpapir. Det kan påføres ved temperaturer på -60 til 120 C.
 • Alukraft. Denne type materiale har et andre mellomliggende lag mellom folien og kraftpapir i form av en polyetylen film.
 • Izospan FB. Er et kraftpapir med et lag av metallisert mylar. Han er ikke ansett som et metall, som reiser spørsmål om hensiktsmessigheten av bruk i dampbadet. Imidlertid, i henhold til produsentens materiale som tåler temperaturer opp til 140 C.
 • Megafleks KF. En analog av den foregående utførelsesform.
 • Yutafol H170 AL. En membran som består av 4 lag, og er egnet for en slik damp badstue og badet.

Det er også en dampsperre for dampbadet med glassfiberduk backing. Den har høy styrke, og kan tåle opp til 450 ° C (kortvarig til 600 ° C), noe som til og med overdreven mengde. Slike indikatorer kunne brukes for isolasjon av piper.

Naturligvis ville kostnaden av slikt materiale være mye høyere. Han forbedrede termiske isolasjonsegenskaper, slik at det er mulig å spare på ytterligere isolasjon (for å redusere lag).

På forsikring av produsentene, glass klut isolasjon er miljøvennlig, noe som gjør det ideelt for etterbehandling bad. Selv om lønn for det vil ha tre ganger mer enn ting på kraftpapir underlaget.

Nesten alt materiale finnes på markedet - No brand.

Blant de kjente merkene inkluderer:

 • Termofol Alstom - opp til 400 ° C;
 • folie isolerende;
 • Armofol - opp til 150 ° C, er en variant av den selvklebende basen.

Du kan fortsatt dra nytte av folie isolasjon. Metode for stabling det samme som for en enkel isolasjon, slik at du kan spare på installasjonstiden.

Presentere slike merker foliemateriale:

Også verdt å merke seg er at ved å velge materialet, er det viktig å ta hensyn til resultatene av sin brennbarhet. Bedre om det vil være ikke-brennbart eller litt brennbart materiale, fordi badene er brannfarlige anlegg, og i dette tilfellet er det ønskelig å være trygg.

Installasjon av en dampsperre på taket

Ved installasjon av en dampsperre for et bad på taket sørge for at leddene rundt ham - materialet må legges overlappende på veggen, for å redusere varmetap. Sikre at materialet kan være i samme dobbeltsidig tape eller stropper låsing ham. Således er maksimal stabilitet sikres.

Ofte, i tillegg til den primære isolasjonen på loftet og legge et annet lag fuktighetsavvisende materiale. Det, er det spesielt nødvendig, fordi etter regn gjennom taket kan lekke dråper av fuktighet. I alle fall, for å være sikker kan ikke skade. Bare i dette tilfelle vil det kreve dampgjennomtrengelig rull - det vil trenge gjennom isolasjonen par komme inn på loftet og der for å fordampe.

For å fremstille en dampsperre av taket i badet kan være, og med bruk av offentlig tilgjengelige materialer. Denne metoden forutsetter binde sperrer tykke, mer enn 50-60 mm, tavler, noen ganger kanter. På loftet på bordet, sprer damp.

Hvis budsjett løper ut i det hele tatt, i egenskap av en ferniss impregnert kartong kan benyttes, vokset papir, glassinpapir, et materiale som ligner på egenskapene. Kanter og leddene er omhyggelig behandlet, deretter spre blandingen på toppen av leire pastaen. Noen ganger er det legge halm eller sagflis for å gi det ferdige materialet av økt viskositet og utdanning i fremtiden, minimum antall sprekker.

Etter at det siste lag med leire er tørr, frisk smurte dannede sprekk, og igjen å vente inntil materialet er tørt. Neste overføres til fliken varmeisolerende lag, og taket i damprommet selv sydd trepanel.

Innvendige vegger damp isolerende material

Dampsperre i damp på veggene bæres på nesten det samme mønster som det arrangement av taket. Forskjellen er bare at tykkelsen av isolasjonslaget (for dobbeltvegger er mindre). I dette tilfellet er det også egnet folie eller membran film, som la inn et par på taket (også lese: "Hvordan gjøre taket i dampbad og tilbringe gjennom pipa").

Du vil også trenge en dampsperre prokleivat plass dokkinger med dør- og vindusåpninger, samt andre design. Jo bedre få damp, jo lenger vil det vare bessboyno bad, og trenger ikke å tidlig erstatte visse elementer av oppvarming.

Monteringsdampsperresjiktet i vaske

Badekar til sømløst bearbeidet i så lang tid som er nødvendig for å tilveiebringe en dampsperre i vaskerommet. Det er også til stede for mye fuktighet og temperaturavlesninger er mye lavere som langt fra normale forhold.

Det er derfor viktig å sikre at ikke bare kvaliteten vanndampbarriere, men kan også vaske. Selv om det i dette tilfelle materialet kan utelates på basis av folien. Perfekt egnet diffusjonsmembranen. De vil ikke gi for å få et par til en varmekilde, og hvis membranen med den indre del er utstyrt med et hygroskopisk lag som vil holde fuktighet i isolasjonen.

Dette tyder på at hvis den ru overflate av membranen som dannes dråper, blir de holdt inntil fordamper under påvirkning av luftstrømmer. Ved en slik metode skal fungere, må man for å få en åpning for ventilasjon mellom fin finish og et lag dampsperre.

Sikre at dampsperresjiktet er blitt fiksert på de rette sideflater - folien utover. Ellers materialet hurtig oppløst, og det er nødvendig å utføre sin fullstendig erstatning, ellers vil det være umulig å bruke badet.

Gjennomførbarhet dampsperre installasjon i andre områder

Hvorvidt å utføre installasjon av en dampsperre i andre områder, er opp til deg. I samme garderoben etter bade prosedyrer nødvendig luftfuktighet vil stige. Hvis rommet ditt er laget av tre, og du ikke har tenkt å bruke noe av sin isolasjon fra den eksterne siden, fra innsiden, er det mulig og ikke å legge en fuktsperre - tørking vil bli utført på en naturlig måte, som treet puster, og det vil gå gjennom et par. Men i dette tilfellet er det ikke forstyrrer den normale installere et ventilasjonssystem, eller over tid kan også føre til problemer.

Men hvis rommet ditt er bygget av murstein eller skum blokker, er det nødvendig å legge en dampsperre i hele badet er obligatorisk. I tillegg, å utforme ventilasjonssystemet, er det nødvendig å ta hensyn som må tørkes ikke bare lag med isolasjon og damp - og giroizolyatsiyu, men veggene, på grunn av det faktum at de er laget av absorberende materiale.

Følgelig er dampsperresjiktet kompletteres fuktighetsavvisende materiale. Det finnes to metoder for oppvarming bad av murstein, og begge omfatter legging av foliemateriale som vil utføre funksjonen til dampsperren, og på samme tid, vil retard varme.

Legging taket dampsperren bad

For å sikre riktig dampsperre i badekaret, må du installere den, ikke bare på vegger og tak, men også på taket. For å gjøre dette på en treramme lagt ut i loftet dampsperremembran, og på toppen av isolasjonen og impregnering. Og allerede er det gjort installasjon kontrobreshetki fulgt av festing av taktekking materiale.

I artikkelen over har vi undersøkt i detalj hvordan du lager en dampbarriere i et bad. Det er nødvendig å forstå forskjellen mellom dampbarrieren og vanntettingen, for å forstå deres egenskaper, slik at det ikke oppstår uforutsette nyanser etter ferdigstillelsen av alt arbeid. Hvis alt er gjort riktig, vil det ferdige badet vare veldig lenge.

Slik fordamper du badet riktig

Enhver badprosedyre krever en stor mengde damp. Selvfølgelig er dette både nyttig og veldig hyggelig. Men med hensyn til byggingen av bygningen er dampen dødelig. På den ene siden razogretaja fuktighet og fornyer hud cellefornyelse, på den annen side - gulv, vegger og tak utsettes for alvorlig test, noe som fører til aldring og nedbrytning av materialet.

Å finne den rette måten i dette ikke enkle dilemmaet, vil hjelpe til med bruk av spesielle barrierer som beskytter utformingen av et bad eller en badstue fra skadelige faktorer. Til disse formål blir det installert spesielle dampisolasjonsmaterialer, hvor valget er ganske stort for i dag.

Hva skal du isolere i utgangspunktet?

Gitt de fysiske egenskapene og egenskapene til vanndamp, bør spesiell oppmerksomhet i isolasjon gis til tak og vegger. Vanligvis er disse elementene foret med tre, som har mange sprekker, noe som bidrar til inntrenging av uønsket fuktighet til varmeren. Det er ikke vanskelig å gjette at det er behov for en dampbarriere mellom disse materialene. Det er han som vil holde isolasjonen tørr og ha en svampete struktur som bidrar til å absorbere en stor mengde vann. I beste fall vil de termiske isolasjonskvaliteter bli permanent tapt, og om vinteren vil is bli opprettet.

Ikke glem om sex, som også er utsatt for kondens og vann som krever forsvarlig behandling av vanntetting overflaten og riktig drenering.

I dusjen er fuktigheten og temperaturen mye lavere enn i dampbadet. Varm damp går gjennom åpningsdøren inn i dampbadet, noe som medfører fuktighetsnivåering i kommunikasjonsrommene. Dette betyr at dampbarrieren må utføres, men det er mulig å bruke materialer som er svært kritiske for temperaturendringer.

Dampisolering utføres også i rekreasjonsrommet. Dette rommet blir også damp, men i små mengder er det fortsatt ganske varmt og fuktig.

Organiseringen av dampisoleringen i dampbadet er å skape en slags "dampbarriere", hvor hovedoppgaven er å skape en "termoseffekt" i rommet. Du kan oppnå dette gjennom reflekterer dampbarriere materialer.

Aluminiumsfolie - et utmerket materiale som ikke er redd for høye temperaturer, fuktighet eller ytre påvirkninger, noe som gjør at det kan legges i alle rom. I tillegg har folien ingen kontraindikasjoner og er helt ufarlig. Et stort pluss er også det faktum at folien ikke passerer infrarød stråling, noe som betyr at oppvarming av dampbadet blir raskere. Det anbefales å feste skjøtsamlingen, mens festepunktene festes med et varmebestandig tape.

Kraft papir. Den representerer den vanlige bygningskartongen, noe som kan redusere passasjen av damp til badene i badstuen (badstuen). Materialet brukes i rom med medium fuktighet. Passer til dekorasjon av hvilerom.

Damp materialer basert bitumen tetningsmaterialer - taktekkingsmateriale og asfalt, samt produkter basert på tretjære - taktekking er ikke anbefalt for anvendelse som isolasjonsmateriale for damp. Når de brukes i rom med høye temperaturer, gir disse stoffene giftige stoffer med en ubehagelig lukt. I tillegg kan takmateriale og takbelegg bare begynne å eksfolieres over tid, og dette er uønsket for bad og badstuer. Vanligvis brukes de til etterbehandling av hvilerom.

Polyetylenfilm er en av de tilgjengelige og enkle metoder for dampbarriere. Det er nok til å dekke alle overflater med et materiale. Filmen vil ikke tillate fuktighet å trenge inn i varmeren og holde varmen. Ulempen er manglende evne til å opprettholde egenskapene ved høye temperaturer, og det kan ikke kalles holdbart. Derfor er det tilrådelig å trimme henne dusjrom og avslapningsrom. Det er nødvendig å legge et gap mellom varmeapparatet og filmen, siden kondensatet på baksiden kan absorberes i materialet, ødelegger det.

Separat vil jeg nevne spesielle flerlagsfilmer. På grunn av flerlagsstrukturen og forsterkningen av det aluminiumbaserte nettverket, er filmene mer holdbare og pålitelige enn andre materialer. Et utmerket alternativ kan være foliefilm med en ensidig haugoverflate. Fordelene ved dette materialet er som følger:

 • - Folie er en utmerket fuktighetsisolator;
 • - Den hårete delen er i stand til å beholde kondensatet, slik at det ikke kan trenge inn i varmeisolatoren.
 • - Forsterket forsterkning gjør materialet slitesterkt, slitesterkt og motstandsdyktig mot effektene av temperaturendringer.

Steam isolasjon tak

Siden taket opplever maksimal eksponering for høye temperaturer og fuktighet, bør den isoleres først og samtidig behandles med spesielle materialer som er motstandsdyktige mot disse faktorene.

Dampbarriere materialet er plassert på en flat overflate. Det anbefales å bruke en folie på ikke mindre enn 100 mikron. Hvis badets tak er laget av logger, er de forhåndsdekket med brett.

I økende grad finnes det måter å dampbarriere på taket av badekaret med glassfiber. Det er et progressivt byggprodukt som samtidig kombinerer egenskapene til fleksibelt materiale og glass. Det er kjent at glass er absolutt ikke redd for høy temperatur og fuktighetsendringer, og det er derfor det brukes som kokekar beregnet til kokende vann eller mikrobølgeovner.

Grunnlaget for landlige "mudhytter" er en blanding av sag og fett leire, som ikke er tilfeldig, siden varme og fuktighet bare herder slike overflater. For eksempel kan jordleirsteder, hvor vann er tilstrekkelig lang, i forhold til chernozem eller andre strukturer, bli sitert. For tiden er denne metoden fortsatt brukt, men i stedet for leire i de fleste tilfeller kom konkret.

Den beste løsningen for å takle taket er kombinert bruk av en kombinasjon av folie (eller glassfiber) og leire (eller betong). Spesielt relevant er løsningen med hensyn til tømmer.

Et av alternativene for stabling av materialer:

 1. 1. Folieplater (glassfiber) er festet til trebunnen.
 2. 2. Væskemassen er plassert på grunnlag av betong (leire) og sagflis (noen ganger tilsatt tørket halm) med en tykkelse på ikke mer enn 30 mm.
 3. 3. Påfør en klebestoffsammensetning av flytende leire og vermikulitt.
 4. 4. Tiden for fullstendig tørking av komponentene er gitt i gjennomsnitt fra 2 uker i den varme årstiden til 2 måneder i kulde.
 5. 5. Fest polymerens varmebestandige isolasjon.
 6. 6. På slutten legges sementmørtel med skumplastik.

I tilfelle at loftet ikke senere brukes til boligareal, kan arbeidet på dampspjeldet anses som komplett. I et annet tilfelle må det ferdige tregulvet på loftet i tillegg legges i vanntett, og deretter fortsette med den etterfølgende ordningen.

One-sidig glassfiber med folie. Materialet er universelt, samtidig som det er i stand til å isolere rommet og tilveiebringe en høyverdig dampbarriere, som den består av glass og folie, hvis egenskaper ble beskrevet tidligere.

Oftest som materialer for isolasjon av vegger, er det bruk av pergament, aluminiumsfolie og polyetylenfilmer, som de mest tilgjengelige og praktiske materialene. Hvis byggeprosjektet ikke er begrenset - kan du se på kvalitet og dyre produkter.

Skummet polymerer basert på folie. Produktet er utformet som en tolags versjon og kan bestå av en skumpolymer, inkludert skum eller polypropylen, samt aluminiumsfolie. Aluminium tillater ikke bare å beholde fuktighet, men også å reflektere infrarød stråling, samtidig som den opprettholder en behagelig temperatur, noe som sikrer akselerert oppvarming, både bad og badstuer.

Samtidig har den skumdannede polymeren gode varmeisolasjonsegenskaper, og har heller ingen bivirkninger, inkludert når den er utsatt for fuktighet. Til tross for at produsenter hevder at de er i stand til å tåle folieisolerte temperaturer til 140 grader, er det ikke verdt det å teste det på grensen av mulighetene. Som praksis har vist, når det blir oppvarmet til over 100 grader, begynner smelting og karbonisering av polymerer, med utslipp av skadelige giftige stoffer, det er derfor ikke anbefalt å bruke en slik isolasjon for å beskytte tak.

Det er svært viktig å oppnå et kontinuerlig isolasjonslag - uten ledd. For dette er det nødvendig å gå gjennom alle sømmer med spesielle aluminiumsbånd.

Mellom folien og foringen er det nødvendig å lage et ventilasjonshull på minst 1 cm. På grunn av dette gapet kan kondensatet tørke ut. Dette kan oppnås ved å velge barer med passende tykkelse. Sikre dem horisontalt og fôret omvendt - vertikalt. Dette arrangementet vil tillate vannet å rulle ned langs overflaten av foringen langs fibrene i treet.

I konklusjonen, ser vi at for å utføre en dampsperre og plassering av relevante materialer bør imøtekommes svært nøye og ansvarlig, fordi den eneste måten å få pålitelig og høy kvalitet dampbad for å beskytte mot fuktighet og påfølgende ødeleggelse.

Vi anbefaler andre artikler om emnet:

En kommentar til artikkelen "Hvordan skikkelig utføre dampbarriere dampbad"

Merkelig selvfølgelig folk bygge badehus, en haug med unødvendige og kostbart materiale, og faktisk hvis du ser på historien til våre russiske bad, er det fortsatt, men det gjorde mange ting det var ingen damp ble Gud forby! Så jeg forstår ikke hvorfor dette er så, hvis alt er mye lettere og viktig, mye billigere! Må bare komme opp med sinnet, hovedkriteriet - vi bygger for oss selv eller en andres onkel? Du kan slå alt med gull, spørsmålet er i pris og fordel! Dampisolering og stuvning av de relevante materialene blir lettere, det er ikke nødvendig å gjenoppfinne hjulet og lede nybegynnere langs feil vei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − = 10